Hyppää sisältöön

Kakko jatkoon häikäisevällä eaglella

Roope Kakko ei luovuttanut

Roope Kakko teki upean nousun avauskierroksen voittoon reikäpelimestaruuskisassa Skotlannissa. Kakko nousi takaysillä kolmen reiän takaa-ajoasemasta tasoihin ja jatkorei’ille Ranskan Gregory Havret’ta vastaan. Kakko ratkaisi voiton tekemällä huiman eaglen toisella jatkoreiällä.

Roope Kakko löi ratkaisureiällä kolme huimaa lyöntiä. Avaus osui hienosti väylän vasempaan reunaan, josta hän iski väyläpuun pariin metriin 515 metriä pitkällä par 5 -reiällä. Voittoon vaadittiin vielä parimetrisen putin upottaminen, sillä Gregory Havret onnistui birdie-putissaan vaikean bunkkerilyönnin jälkeen.

Havret ei luovuttanut voittoa suomalaiselle helpolla, sillä hän pelasi kierroksensa 7 alle parin. Ensimmäiset yhdeksän reikää ranskalainen kiersi 6 alle parin, ja kymmenen reiän jälkeen Havret johtikin ottelua 3 reiällä. Havret piti kolmen reiän johtonsa 12. reiälle saakka, minkä jälkeen alkoi Kakon nousu.

Kakko tasoitti pelin 16 reiällä, mutta Havret siirtyi jälleen johtoon 17. reiän birdiellään (par 3) jälleen lyönnin johtoon. Kakko onnistui kuitenkin tekemään birdien viimeiselle reiälle, kun Havret epäonnistui ensin omassa birdie-yrityksessään.

Ramsay vastaan toisella kierroksella

Ensimmäisenä jatkoreikänä miehet pelasivat kympin, jossa Kakon birdie-putti kierähti ja reikä tasattiin pareilla. 18. reiällä Kakko näytti pelimiehen kykynsä ja teki tarvittavan eaglen ja etenee kisassa toiselle kierrokselle, jossa hän kohtaa isäntämaan Richie Ramsayn. Ramsay pudotti jatkossa Englannin kokeneen David Howellin.

Viasat näytti Kakon ja Havret’n ratkaisuhetket suorana lähetyksenä.

Ilosella peli vielä kesken

Mikko Ilosella on peli vielä kesken vastustajaansa Jin Jeongia vastaan. Jeong johtaa peliä kuuden reiän jälkeen yhdellä reiällä. Jeong on etukäteispovailuissa kisan heikoin lenkki, sillä hän ei ole läpäissyt kertaakaan cutia tällä kaudella. Ensimmäiset kuusi reikää hän on kuitenkin pelannut 3 alle parin ja näyttää olevan vahvassa vedossa.

Ilosen ja Jeongin taistelua voi seurata Euroopan Tourin live scoringin välityksellä ja klo 18 jälkeen Viasat Sportilta ja Viaplayltä.


Tilaa Viasat Urheilu täältä ja saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.


 

 

 

 

Etsi luettavaa