Hyppää sisältöön

Kakko ja Ilonen aloittivat väkevästi Skotlannissa

Roope Kakko ja Mikko Ilonen aloittivat Skotlannissa pelattavassa European Tourin kilpailussa loistavasti. Ensimmäinen päivä vietiin läpi todella haastavissa olosuhteissa.

Mikko Ilonen ( 71,-1)  oli tyytyväinen torstain esitykseensa Castle Stuart Linksin kentällä Invernesissa. Ilonen aloitti päivän fantastisesti pelaten ensin kentän toisen puoliskon (10-18) neljän birdien myötä tulokseen 32 (-4).

Jälkimmäisellä puoliskolla korttiin ropisi neljä bogia ja yksi birdie. Kovassa tuulessa pelattu 71 lyöntiä oikeuttaa hänet jaettuun 11. sijaan kierroksen ollessa vielä kesken. Kärkeen on kuitenkin matkaa ainoastaan kaksi lyöntiä.

Miinusmerkkinen kierros on kovaa valuuttaa tänään. Reilu puolikas urakasta oli taistelua tuulta vastaaan. Kierroksen takalenkillä ajatus hieman karkasi. Hyvä startti tämä oli, näissä keleissä tulos karkaa helposti yli parin jos ei pysy kärsivällisenä”, Ilonen summasi päivänsä.

Roope Kakko (72, par) aloitti oman urakkansa niin ikään kentän 10. tiiltä. Hän oli yhdeksän pelatun reiän jälkeen upeasti tuloksessa -2, mutta kentän etuysillä syntyneet bogit pudottivat miehen tulokseen +1. Viimeiselle väylälle Roope teki kuitenkin birdien, joka nosti hänet pariin ja jaetulle 21. sijalle perjantaille lähdettäessä. Tuo birdie voi osoittautua vielä todella isoksi upotukseksi. Kakko on lyönnin Ilosta jäljessä ja ainoastaan kolme lyöntiä kärjestä tasaisessa kilpailussa.

’Pelasin peliä ja löin kunnon lyöntejä. Olin hyvin pelin ytimessä. Tuuli meinasi nousta pääosaan iltapäivällä. Kun pallot eivät kuitenkaan liikkuneet viheriöillä itsestään, meidät päätettiin pitää kentällä. Viimeisen reiän ns. pukukoppibirdie oli merkityksellinen, siitä saa virtaa perjantaille. Rytmin kun pitää näissä keleissä kasassa, niin hyvää tulee’,
Kakko tuumi.

Mikko Korhonen on tätä uutista kirjoitettaessa yhä kentällä (klo 21.00). Korhosen meno on ollut hieman tahmeampaa. Mies on yhden birdien ja neljän bogin siivittämänä tuloksessa +3 ja jakaa tällä hetkellä sijaa 75, kun kaksi reikää on pelaamatta.

Päivitys 21:30: Mikko Korhonen painoi viimeiselle väylälleen birdien ja lopetti tulokseen +2. Hän jakaa sijaa 57 perjantaille lähdettäessä ja on hyvissä asemissa jatkoonpääsyn kannalta.

”Aika kova tuuli oli. Sadasta metristä sai kaivella bägistä välillä rautaseiskaa. Eikä tätä links-golfia ole tullut niin hirveästi pelattua, kovin erilaista tämä on. Ihan hyvin selvisin, ihan tyytväinen olen”, hän kommentoi.

Kilpailun johtoa tuloksessa -3 jakavat Australian Scott Hend ja Chilen Felipe Aguilar.

 

 

Eikö golf vielä näy kotona? Siinä tapauksessa tilaa Viaplay tai hanki Viasat Golf täältä. Saat kaupan päälle Viasat Golf -kanavapakettiin GoGolf-lehden vuosikerran.

Uutinen päivitetty klo 21.30: Korhonen teki viimeiselle väylälleen birkun!

Uutinen päivitetty 22:25: Korhosen ja Kakon kommentit ja lopulliset sijoitukset.

Etsi luettavaa