Hyppää sisältöön

Kakko jäi niukasti ulos top 10:stä – Lindellin Kiinan-keikka varmistui

Roope Kakko ja Oliver Lindell selvittivät cut-rajan jo 11:n kerran kuluvalla kaudella. Molemmilla on kaksi karsiutuimista.

Roope Kakko ei onnistunut pitämään paikkaansa top 10:ssä Provencen avoimissa. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraavan kisan hän pelaa reilun parin viikon kuluttua Kiinassa – aivan kuten Oliver Lindell.

Roope Kakko sijoittui Provencen avoimissa 11:nneksi. Espoolainen pelasi läpi viikon tasaisesti kirjauttaen yhteistulokseksi -10 (68-70-70-70). 

Kakko taisteli viimeiselle reiälle saakka tuikitärkeästä top 10 -paikasta, mutta jäi siitä lopulta lyönnin. Hän teki päivän ainoan boginsa juuri 18. reiälle, minkä vuoksi häneltä jää väliin ensi viikon Marokon-kisa, sillä hän on jo käyttänyt kaikki kutsunsa kiertueella.

Näin olleen Kakon kausi jatkuu seuraavan kerran Kiinassa lokakuun puolivälin jälkeen. Sinne hän pääsee ranking-sijoituksensa perusteella. Kakko on siinä sijalla 48, kun 53 parasta pelaajaa saa paikan kahdessa rahakkaassa kisassa Kiinassa.

Seuraukseen Kiinaan Kakko saa Oliver Lindellin, joka täytti tänään 21 vuotta. Lindell ei päässyt Ranskan-kisan mukaan, mutta säilytti silti 51. paikkansa rankingissa, joten porvoolainen pääsee nyt hakemaan viisumia.

Lindell sai sunnuntaina jännittää kotonaan kovasti sitä, pääseekö hän mukaan Kiinaan lainkaan, sillä päätöspäivän monella pelaajalla oli mahdollisuus mennä hänen ohitseen rankingissa.

Ennen Kiinan kilpailua Challenge Tour vierailee ensin Marokossa ja sitten Irlannissa, joissa pelataan 200 000 euron kilpailut. Kiinassa pelataan kaksi kilpailua: Hainan Open ja Foshnan Openi, joissa palkintorahaa on jaossa 350 000 ja 500 000 dollaria. 

Mikäli suomalaiset onnistuvat nousemaan kahdessa kilpailussa rankingissa 45 parhaan joukkoon, pääsevät he mukaan myös Mallorcalla pelattavaan kauden päätöskilpailuun.

Ranskan-kilpailun voittoon pelasi Hollannin Lars van Meijel, joka onnistui nousemaan kiertueen rahalistalla 14:nneksi. Kauden päätteeksi kiertueen viisitoista parasta saa paikan European Tourilla.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa