Hyppää sisältöön

Kakko jäätävän kovassa vedossa Kiinassa – Lindellin tulosta korjattiin paremmaksi

Roope Kakko avasi suomalaisista parhaiten.

Roope Kakko pelasi suuria lupauksia herättävän avauskierroksen Foshanissa, Kiinassa. Kakko jakaa avauskierroksen jälkeen kolmatta sijaa. Heikosti aloittanut Oliver Lindell paransi loppua kohden ja taistelee jatkopaikasta huomenna.

Roope Kakko aloitti loistavasti Challenge Tourin kauden toiseksi viimeisen kilpailun Foshan Openin. Kakko pelasi avauskierroksen tulokseen 66 (-6), mikä riittää jaettuun kolmanteen sijaan. Kisan kärjessä on Ben Stow kaksi lyöntiä paremmalla tuloksella. Alexander Knappe on yksin kakkosena tuloksella -7.

Kakon kanssa samassa tuloksessa ovat Matthew Jordan, Steven Tiley, Oliver Farr, Cory Crawford ja Aron Zemmer.

Kakon kierros piti sisällään seitsemän birdieä ja yhden bogin. Etuysin Kakko pelasi kaksi alle parin tehtyään birdiet rei’ille yksi, kolme ja viisi. Kierroksen ainoa bogi tuli kakkoselle. Takaysin alkuun Kakko taikoi neljä perättäistä birdieä rei’ille 11–14. Sen jälkeen loppukierros kulki pareja nakuttaen.

Kiinassa on jaossa rahaa ja ranking-pisteitä merkittävä määrä. Tästä kertoo ehkä parhaiten se, että mikäli Kakko onnistuisi säilyttämään sijoituksensa, hän nousisi rankingissa 14. sijaa 36:nneksi. Mallorcalla pelattavaan finaalikisaan pääsee mukaan 45 parasta pelaaja. Kauden päätteeksi 15 parasta pelaajaa saa kortin European Tourille vuodelle 2019. 

Kilpailua on kuitenkin vielä kolme kierrosta jäljellä, joten rahojen ja ranking-pisteiden jakamisen aika on myöhemmin.

Kakon kauden toistaiseksi paras sijoitus on Vierumäen kotikisasta tullut jaettu kolmas sija. Vajaalla CT-kategorialla pelaava Kakko on osallistunut vuonna 2019 kolmeentoista kilpailuun, joissa yhdessätoista hän on edennyt jatkoon.

Foshan Openissa pelaa myös Oliver Lindell, jonka näytti ensin kiertueen sivuilla olevan tulospalvelun virheen vuoksi heikolta. Maaliin tultua Lindellin tulos korjattiin oikeaksi. Lindell pelasi avauskierroksen par-tulokseen tehtyään kolmelle par 5:lle birdien ja kolmelle par 4:lle bogeyn.

”Väylän löytyminen tiiltä ensimmäisen 10 reiän aikana oli aika vaikeata. Se parani sitten loppukierroksella, kun peli rentoutui”, Lindell sanoi.

Puttien kanssa Lindell oli tänään hieman ihmeissään erityisesti grainin eli ruohon kasvusuunnan kanssa.

”Alku oli ihan älytöntä pulaamista, reilu tunti meni ensimmäiseen kolmeen reikään. Todella vaikeaa oli saada 2 metriä pidempiä putteja sisään. Ainoat birkut tein tänään par-viitosille, ja nekin oli lähes tap inejä kaikki.”

Lindell jakaa avauskierroksen jälkeen 67.  sijaa, ja hän on cut-rajaa lyönnin perässä.

”Ihan mukana vielä ollaan kisassa. Huomenna pääsen aamulla painamaan hyville griineille, niin eiköhän se siitä. Täällä on kova grain, ja illalla se on älyttömän voimakas.”

Foshan Open pelataan samannimisellä golfklubilla Guangdongin maakunnassa Hongkongista hieman pohjoiseen. Kaupungissa, jota Suomessa ei pahemmin tunneta, asuu yli seitsemän miljoonaa asukasta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa