Hyppää sisältöön

Kaikkien isojen kisojen kakkonen – joko on Louis Oosthuizenin vuoro loistaa Players Championshipissa?

Louis Oosthuizen aloitti Players Championshipin ,mainiosti tulolksella 69,-3. KUVA: GETTY IMAGES

Maailman sulavimpiin svingaajiin kuuluva Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen on sijoittunut PGA Tourilla USA:ssa 12 kertaa toiseksi. Näistä kuusi on tullut majoreissa, lisäksi yksi reikäpelimestaruudessa sekä meneillään olevassa Players Championshipissa. Voittosaldo osoittaa edelleen nollaa.

Useimmat lajia seuraavat muistavat edelliskauden major-voittajat. Hideki Matsuyama, Phil Mickelson, Jon Rahm sekä Collin Morikawa.

Harvalle on jäänyt mieleen se, kuka voitotta jääneistä oli useimmin kärkitaistoissa..

Louis Oosthuizen rikkoi jopa omat kausiennätyksensä major-menestyksissä. Hän oli toinen PGA Championshipissa sekä US Openissa, kolmas The Openissa.

39-vuotiaan Oosthuizenin voitottomuus USA:ssa on tragikoomista. Hän on voittojen ohi lipsumisten ylivertainen ykkönen.

Ei voittoja, 12 kakkostilaa, kuudesti kolmas. Palkintorahaa hän on kaikki PGA Tourin kisat huomioiden ansainnut 28 miljoonaa dollaria.

Louis Ooshuizenin pää on painunut ratkaisun hetkillä moneen otteesen. Kuva PGA Championshipista 2021. KUVA: GETTY IMAGES

Huomioitavaa on tietysti se, että Louis Oosthuizenilla on major-voitto joka lasketaan PGA Tourin tilastoihin.

Hän jyräsi The Openissa, Skotlannin St Andrewsissa ylivoimaiseen seitsemän lyönnin voittoon kaudella 2010.

Tätä ennen pelaamissaan kahdeksassa majorissa etelä-afrikkalainen oli karsiutunut seitsemän kertaa.

The Openin ykköstilan kautta Oosthuizen nousi uudelle tasolle myös majoreissa

Golf oli kallista maanviljelijän pojalle

Oosthuizen on kotoisin maaseudulta, jossa työskentely perheen maatilalla lukeutui myös lasten luontaisetuihin.

”Golfin pelaaminen oli kallista, eivätkä liiketoimet isäni farmilla sujuneet aina kovin tuottoisasti.”

”17-vuotiaana pääsin Ernie Elsin säätiön tukemaksi pelaajaksi. Se oli käänteentekevä muutos parempaan paitsi taloudellisesti, myös Ernielta saamani henkisen tuen muodossa” Oosthuizen kiittelee oppi-isäänsä.

Els ylsi kahdenThe Openin ykköstilan lisäksi kahdesti voittajaksi myös US Openissa..

Louis Oosthuizen perusti 2000-luvun toisella puoliskolla nimeään kantavan säätiön, Louis57 Foundationin, jonka tavoite on edesauttaa Etelä-Afrikan junioripelaajien kehittymistä huipulle.

Tyylikkäästi svingaava, hiljainen ja vaatimaton Oosthuizen on erittäin suosittu pelaaja Yhdysvalloissa. Hänen ensimmäisen USA:n voittonsa puolesta peukuttavia on valtava määrä kaikissa kisoissa.

Alla olevet video Oosthuizenin harjoittelusta on edellisvuoden 3M Openista. Oosthuizenin sijoitus oli kolmannen kerren kauden aikana toinen.

Players Championship on yksi mahdollisuus saada apina selästä. Vuoden 2017 kilpailusta hänellä on kakkostila,jonka parantamiseen avauskierroksen tulos 69,-3 antaa hyvän pohjan.

Kapeilla ja nopeilla kentillä Oosthuizen on ollut parhaimmillaan. Hän on osoittanut kykenevänsä haastamaan muut tähdet kaiken tyylisillä kentillä sekä olosuhteissa.

US Openissa kolme viimeistä sijoitusta ovat seitsemäs, kolmas ja toinen, joten kauden kolmas major voisi olla se kisa, jossa todennäköisyydet eniten ovat hänen puolellaan.

Kun St Andrewsissa pelataan The Open heinäkuussa, on Oosthuizenilla Old Courselta ylivoimaisesti paras saldo.Voitto vuonna 2010 ja toinen uusinnan jälkeen viisi vuotta myöhemmin..

Uran ikimuistoisin lyönti on kuitenkin kymmenen vuoden takaa The Mastersin toiselta reiältä. Oosthuizenin toinen lyönti kentän kakkosella (par-5) teki matkaa lentäen, pomppien ja etenkin rullaamalla reikään yli 21 sekuntia.

Albatross on yksi golfin historian upeimmista. Lopputuloksissa Oosthuizen oli kakkonen, hävittyään toisella uusintareiällä Bubba Watsonille.

Louis Oosthuizenilla on kuvaannollisesti valtavan kokoinen apina harteillaan USA:n kisoissa. Hän täyttää lokakuussa 40 vuotta, joten hyviä pelivuosia ei välttämättä ole enää montaa jäljellä.

Maailmanlistalla hän on ollur parhaimmillaan neljäs,tuoreimmalla listalla 13.

Nämä faktat yhdistettynä siihen, että USA:ssa pelattuja PGA Tourin kisoja on plakkarissa jo lähes 200, voitottomuus on melkoinen mysteerio.

Tulospalvelu, The Players Championship

Etsi luettavaa