Hyppää sisältöön

Kaikkien aikojen yllätysvoittaja jättää PGA Championshipin väliin

John Daly kuuluu riskiryhmään

John Daly jättää korona- ja lentopelon vuoksi väliin torstaina käynnistyvän PGA Championshipin. Päätökseen vaikutti myös taannoinen polvileikkaus.

Vuonna 1991 John Daly nousi täysin puskista PGA Championshipin voittoon. Hän sai viime tipassa paikan kilpailuun peruuntumisen vuoksi, ajoi autolla lentopelon vuoksi läpi yön kisapaikalle ja voitti koko roskan, vaikka ei ehtinyt pelata kentällä edes harjoituskierrosta.

Yhdysvaltalainen Bleacher Report -sivusto listasi taannoin Dalyn vajaan 30 vuoden takaisen voiton kaikkien aikojen suurimmaksi yllätykseksi major-kilpailuissa. Dalylle avautui paikka, kun tuon ajan huippupelaaja Nick Price joutui jättämään kisan väliin.

Tänä vuonna Daly antaa mahdollisuuden yllättää jollekin toiselle pelurille, sillä golfkenttien väriläiskä on päättänyt vetäytyä kilpailusta. Hän perusteli päätöstään Twitteristä muun muassa terveyssyillä.

”Kalifornia on nyt ykkösenä koronakuolemissa ja -tapauksissa. Olen ollut polvileikkauksessa, minulla on diabetes enkä koe lentämistä mukavaksi”, Daly twiittasi eilen.

Viime vuonna Daly sai kisassa erikoisluvan pelata golfautolla polvivammansa takia. Leikkauksessa hän kävi marraskuussa 2019.

John Daly sai viime vuonna pelata majorissa golfautolla, mikä herätti myös kritiikkiä.

John Daly sai viime vuonna pelata majorissa golfautolla, mikä herätti myös kritiikkiä.

Getty Images

Hän myös kokee, että olemalla lähietäisyydellä pientenkin yleisöjen hän asettaa itsensä vaaraksi tartunnalle.

”Riski ei ole sen arvoinen”, hän näkee.

Vaikka Daly on kaukana huippuvuosiensa pelitasosta, hänellä on entisenä voittajana osallistumisoikeus kilpailuun. 54-vuotias pelaa nykyään pääasiassa Champions Touria, jonka rankingissa hän on 41:ntenä.

PGA Championshipin lisäksi hän on voittanut myös The Openin (1995). Edellisen kerran Daly voitti PGA Tourilla vuonna 2004. Champions Tourilla hän voitti kisan kolme vuotta sitten.

Kauden 2020 ensimmäiseen major-kilpailuun pääsee mukaan 156 pelaajaa. Erinäisistä syistä 14 pelaajaa on päättänyt jättää väliin kilpailun tänä vuonna.

Osa vetäytyneistä on loukkaantuneita. Svensk Golfin mukaan koronapelon vuoksi kisaan eivät osallistu Dalyn lisäksi ainakaan Lee Westwood ja Eddie Pepperell.

Tällä hetkellä ensimmäisellä varasijalla kilpailuun on Ruotsin Alex Noren.

Etsi luettavaa