Hyppää sisältöön

Kaikki muuttui yössä: ”Putteri oli tänään bägin parhaita kavereita”

Kalle Samooja joutuu ahertamaan myös lauantaina jatkopaikkansa eteen

Päivät eivät ole veljiä keskenään. Eilen Kalle Samoojan putteri oli jääkalikka. Tänään kuuma kuin hellankoukku.

Kalle Samooja viettää viikonloppunsa Saudi-Arabiassa golfia pelaten, sillä hän pelasi perjantaina tuloksen -2. Nousua tuloslistalla tuli 29 pykälää ja 52:ttä sijaa jakava Samooja on kokonaistuloksessa par. Kymmenen joukkoon Kallella on matkaa viisi lyöntiä.

”Tänään oli melkoisen erilainen päivä eiliseen verrattuna. Eilen pelailtiin marenkikelissä ja tänään kohtalaisen kovassa tuulessa. Jos putteri oli eilen vihollinen, niin tänään se oli bägin parhaita kavereita. Näin ne päivät vaihtelevat urheilussa”, Samooja naurahti.

”Erot ovat pienet, joten mukava päästä vääntämään viikonloppuna.”

Väylältä kymmenen aloittanut Samooja aloitti birdiellä ja teki heti perään bogin. Kentän takalenkille tuli sen jälkeen paria. Kentän etulenkki alkoi sekin birdiellä, väylälle kolme (Kallen 12) tuli bogi.

”Olin kyllä ihan hyvin pelin sisällä, vaikka cutin ulkopuolella koko ajan oltiin”, Samooja kertasi.

Väylällä kuusi (Kallen 15:s) Samooja missasi kolmen metrin birdien. Seitsemännellä hän upotti birdien kahdesta metristä hyvien lyöntien päätteeksi ja kahdeksannelle tuli toinen birdie putkeen. Viimeiselle väylälle hän taisteli parin.

”Kasilla meni pikku bonari. Hyvä avaus noin 8 metriin ja kolautus koteloon”, Kalle kuvaili päivän viimeistä birdieä.

Cutin paremmalle puolelle riitti tulos +1, joten Mikko Korhonen (+2) jäi lopulta cut-rajasta vain lyönnin. Kolme puttia päätösreiällä kostautui näin pahemman kerran.  Tapio Pulkkasen yhteistulos oli +3.

Kisaa johtaa Victor Perez kymmenen alle parin tuloksella. Eilen kisaa johtanut Gavin Green on toisena. Ranskalainen on lyönnin malesialaista perässä.

Supertähtien jäsentenvälisessä tilanne on seuraava:

  • Dustin Johnson -5
  • Henrik Stenson -5
  • Phil Mickelson -5
  • Sergio Garcia -3
  • Brooks Koepka -1

Lähde: Kalle Samoojan tiedote

Tulospalvelu

European Tourin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa