Hyppää sisältöön

Kaikki irti US Openista: tv-katsojan (lisä)tietopaketti

Spieth on toisena kisapäivänä kiertämässä vielä ensimmäistä kierrostaan.

18 eri väylällä kiertää noin 150 pelaajaa ja tulostaulukko elää jatkuvasti. Pienellä avustuksella pystyt seuraamaan kisaa huomattavasti laajemmin.

Eläessämme toista kilpailupäivää on takana kaksi koettelevaa sadepäivää, jotka ovat muokanneet sekä tuloslistaa että aikatauluja merkittävästi. Järjestäjien kannalta viimeisen kilpailupäivän siirtäminen maanantaille on äärimmäisen vaikeaa, koska monella vapaaehtoisella on päivätyöt alkamassa jo silloin ja suurin osa katsojista on suunnitellut matkustavansa kotiin, jollei jo edellisenä päivänä.

Vaikka paikanpäällä katsojat tarpovat paikoin mutavellissä ja kiertelevät lätäköitä on tunnelma auringon tultua esiin mitä odottavin. Ensimmäisen kierroksen oletetaan päättyvän parin tunnin päästä ja toinen kierros starttaa hieman ennen sitä puoli kolmen aikaan. Viivästyksen takia päivän viimeinen kierros alkaa klo 21.12 paikallista aikaa. Joten jos haluaa livenä seurata Jordan Spiethin kisakierrosta, on jaksettava valvoa aamuseitsemään.

Useimmiten lähetykset varsinkin kotimaassa ovat koosteita ja keskittyvät valittuihin ryhmiin, mutta kentällä tapahtuu paljon muutakin. Jotta pysyt perillä kaikesta tarvitset hieman apuja. Kisaa varten luotu applikaatio (iphone, ipad, Android) tarjoaa tulostaulukon ja lähtöaikojen lisäksi myös mielenkiintoisia push-viestejä olennaisimmista tapahtumista, kuten merkittävistä muutoksista kärkikahinoissa ja kierroksensa aloittavista kilpailijoista. Pystyt myös valitsemaan listan itsellesi mielenkiintoisimmista pelaajista ja seurata heitä minuutti minuutilta, sekä katsoa kiinnostavimpien tapahtumien videotallenteet. Ehkäpä hienointa on yhden koko ryhmän seuraaminen ilmaisena videofeedinä.

Applikaation avulla pysyt perillä tapahtumista.

Applikaation avulla pysyt perillä tapahtumista.

Tommi Heinonen

Tapahtuman järjestäjän Yhdysvaltain golfliiton (USGA), jolla muuten on yli 700 000 jäsentä, virallisille verkkosivuille on koottu käytännössä kaikki, mitä kisoista voit haluta ennakkoon tai niiden aikana tietää. Sivustolta löytyy edellisten vuosien tapaan myös pelattava virtuaaliesittely Oakmontin kentästä, johon ehdottomasti kannattaa tutustua.

Haastattelimme eilen Fox Sports -televisiokanavan spotteria eli henkilöä, joka kiertää tietyn ryhmän mukana ja vastaa ohjelman juontajien kysymyksiin liittyen pelaajien strategioihin, kentän kuntoon ja seuraavan lyönnin haasteisiin suoraan väylän tai griinin reunalta. Hän kertoi, että heillä on yli 150 henkilöä käsittävä organisaatio luomassa parasta mahdollista kisakokemusta katsojilleen. Kieltämättä tuon kokoinen pieni armeija pystyy olemaan monessa paikassa samaan aikaan ja siksi varsinkin videoklipit löytävät usein nopeiten ja varmimmin paikallisen uutiskanavan verkkosivuilta.

Amerikassa Twitter on huomattavasti laajemmin levinnyt kanava ja ohessa muutama linkki, jotka saattavat tuoda mukavia tunnelmia keskeltä kisaa.

ja tietenkin kotimainen kärkimediamme GoGolf.

Jos jäit nälkäiseksi niin voit ottaa vielä haltuun virallisen Instan ja Tuben. GoGolf tuottaa US Openista kisainformaatiota, taustoja ja tunnelmia kotimaan ja paikan päällä olevien reporttereidemme toimesta, joten kannattaa pysyä kuulolla.


US Openia voi seurata Viasat Golf -kanavalla suomenkielisellä selostuksella. Kanavapaketin hankit kätevästi täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.


 

Etsi luettavaa