Hyppää sisältöön

Kaatosade sytytti Lindellin taisteluun – caddienä toimivasta serkusta oli suuri apu

Oliver Lindell pelaa huomenna uransa parhaasta European Tourin sijoituksesta.

Oliver Lindellillä on huomenna oivallinen mahdollisuus ottaa uran ensimmäinen top 10 -sijoitus European Tourilla. Myös Roope Kakko onnistui, vaikka sää oli surkea.

Oliver Lindell pääsee lähtemään loistavista asemista Austrian Openin päätöspäivään. Kyseessä on European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailu.

Porvoolainen pelasi tänään yhden päivän parhaimmista tuloksista ja nousi tulosluettelossa jaetulle 12. sijalle. Surkeassa säässä pelatulla kolmannella kierroksella päivän paras tulos oli 69 (-3), kun Lindell käytti 70 lyöntiä. 

”Kaatosade oli käytännössä koko päivän. Olen todella tyytyväinen olen esitykseen”, Lindell sanoi.

Lindellillä on Itävallan kisoissa oma caddie matkassa. Emil Markus on Lindellin serkku, joka toimi samassa tehtävässä myös viime kauden lopussa.

”Hänestä oli iso apu. Pelikavereilla ei ollut caddieitä ja kun sataa viisi tuntia sataa putkeen, se menee melkoiseksi sähellykseksi.”

Lindell teki kierroksella viisi birdieä sekä yhden tuplan ja bogeyn. Tupla syntyi, kun avauslyönti päätyi veteen.

Kärki viisi lyöntiä edellä

Oliver on nyt kolmen kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -6, kun kärkikaksikko Skotlannin Marc Warren ja Saksan Nicolai Von Dellingshausen on häntä viisi lyöntiä edellä.

Lindellillä on huomenna hyvä mahdollisuus ottaa uran ensimmäinen top 10 -sijoitus European Tourilla. Hänellä on yhdeksänteen sijaan lyönti ja kuudenteen sijaan kolme lyöntiä matkaa.

Uran paras sijoitus pääkiertueella on 21. sija, jonka hän saavutti pari vuotta sitten Nordea Mastersissa.

Itävallassa pelataan 500 000 euron Challenge Tourin ja European Tourin yhteiskisaa, joten fieldi ei ole luonnollisestikaan yhtä kova kuin pari vuotta sitten Ruotsissa.

Challenge Tourilla Lindellin kaikkien aikojen paras noteeraus on neljäs sija. Sen parantamiseen hänellä on neljä lyöntiä kurottavaa.

”Rennosti lähden vetämään huomenna. Olen pedannut hienot asetelmat ja kaikki on mahdollista”, Lindell viesitti.

Kakkokin onnistui

Myös toinen cutin läpäissyt suomalainen eli Roope Kakko lukeutui päivän onnistujiin. Espoolainen alitti parin lyönnillä pelattuaan tasaisen kierroksen, joka sisälsi parien lisäksi kaksi birdieä ja yhden bogeyn.

Kakko on nyt yhteistuloksessa -2, ja sijoitus ennen päätöskierrosta on jaettu 30:s.

Kahden päivän jälkeen johdossa ollut Miguel Ángel Jiménez hyytyi sateessa ja pelasi tuloksen 77 (+5). Hän jakaa Lindellin kanssa 12:ta sijaa, mutta valitettavasti nuori suomalainen ei saa legendaarisesta hahmosta peliseuraa itselleen päätöskierrokselle.

Lindell starttaa huomenna kierrokselleen klo 10.10 Suomen aikaa. ”Mekaanikko” lähtee häntä edeltävässä ryhmässä. Kakon starttiaika on 9.04.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa