Hyppää sisältöön

Käsittämätön loppu: Matt Wallace lähetti kapteeni Björnille terveiset

Matt Wallacen loppu oli jotain niin käsittämätöntä

European Tourin kilpailu Made in Denmark oli yksi kauden tiukimmista. Loppuratkaisua seurasi paikanpäällä myös Ryder Cup -kapteeni Thomas Björn, joka sai muistivihkoihinsa uuden pulman nimeltä Matt Wallace.

Matt Wallace pelasi elämänsä parasta golfia Ryder Cup -kapteeni Thomas Björnin valvovan silmän alla. Wallace oli käytännössä sivuutettu jo Ryder Cupin villeistä korteista, mutta miehellä itsellään oli erilainen visio. 

”Haluan antaa Thomas Björnille yhden lisävaihtoehdon valintoihin”, Wallace totesi ennen viikkoa. 

Käytännössä ainoastaan voitto pystyi saada Wallacen nimeä edes lähelle kapteenin harkintaa. Sekin oljenkorsi näytti kuolleen kun Wallace teki bogin Silkeborgin helpolla 12:nnella väylällä jääden jo viiden lyönnin päähän kärjestä. 

Lopussa kaikki meni kuitenkin nappiinja Wallace teki viisi birdietä viimeiseen kuuteen reikään päättäen kierroksensa kolmeen peräkkäiseen birdieen. Tämän lisäksi hän upotti vaikean par-putin väylällä 15 noin 2,5 metristä alamäkeen. 

Kun kukaan kärkiryhmissä ei päässyt tulokseen -20, riitti Wallacen tulos -19 uusintaan yhdessä kolmen muun englantilaisen kanssa. Lee Westwood, Steven Brown ja sympaattinen Jonathan ”Jigger” Thomson lähtivät hakemaan voittajaa Silkeborgin viimeiselle väylälle. 

Tulikuuma uusinta käynnistyi lähestymisten osalta Brownin käsittämättömällä lyönnillä noin 150 metristä raffista, jonka 31-vuotias tulokas painoi puolen metrin päähän reiästä. Westy pääsi noin viiden metrin päähän, Thomson yli viheriön chippipaikkaan. Wallace löi upean lähestymisen noin kahteen metriin lipun yläpuolelle. 

Westy ja Thomson eivät saaneet birdieitään sisään, joten Wallace oli ainoa, joka pystyi tasoittamaan Brownin käytännössä varman birdien. Kyllä, sinne meni, kuudes birdie seitsemään reikään! 

Toisella uusintareiällä Brown ei saanut rakennettua birdiepaikkaa ja Wallace naulasi lähestymisensä täysin identtiseen paikkaan kuin ensimmäisellä uusintareiällä. Täysin samanlainen putti ui sisään keskelle reikää ja Wallace korjasi voiton tekemällä kolmannen peräkkäisen birdien kentän vaikeimmalle väylälle 18. 

Viimeiseen kahdeksaan pelattuun väylään englantilainen teki siis seitsemän birdietä. Hän teki viimeiseen kuuteen reikään hän teki kuusi birdietä, joista kaikki tulivat kentän vaikeimmille par-nelosille. 

”Tällainen minä vain olen, sytyn tiukoissa paikoissa ja taistelen loppuun asti”, Wallace kommentoi. Intensiteetti pelissä oli juuri jotain sellaista, jota Ryder Cupissa on syytä nähdä! 

Thomas Björnin ilme oli varsin paljonpuhuva voiton ratkettua. Kuin hän olisi yrittänyt sanoa: ”Tätä ongelmaa en olisi enää tarvinnut valitessani villejä kortteja”. 

Etsi luettavaa