Hyppää sisältöön

Juuso Kahlos täynnä virtaa kohti finaalia: ”Se oli loistava suoritus”

Juuso Kahlos on esiintynyt pirteästi lauantain kierroksella karsintafinaalissa

Juuso Kahlos on tehnyt pitkäjänteistä työtä golfuransa eteen. 26-vuotias espoolainen vaikutti yhdeltä maailman onnellisimmista golfareista siirtyessään kohti tulevaa European Tourin finaalikarsintaa.

Juuso Kahlos selviytyi ensimmäisestä karsintavaiheesta läpi syyskuussa Ruotsissa viimeisenä pelajaana. Toiseen karsintavaiheeseen pääseminen oli hieno juttu, mutta golfkansan odotukset eivät varsinaisesti kohdistuneet Kahloksen harteille. 

Toisessa vaiheessa Kahlos oli läpi viikon rajan oikealla puolella Desert Springissa ja pelasi lopulta itsensä komeasti kolmannen sijan myötä European Tourin karsintafinaaliin. Usein tässä vaiheessa pelaajat topputtelevat ja puhuvat maltillisesti edellisestä kisasta ja suuntaavat ajatuksensa täysin finaaliin. Kahlos otti kuitenkin ansaitusti myös iloa irti finaalipaikasta. 

”Pelasin todella hyvän ja kypsän viikon. Tuntui, että kenttä sopi tosi hyvin minulle. Siellä piti koko ajan olla hereillä ja sijoitella palloa oikeisiin paikkoihin. Tosi vähän draivia tiiltä ja vaarat vaanivat jatkuvasti väylien vieressä”, Kahlos kertoi. 

Juuso antoi paljon tunnustusta viikosta myös yliopistouralleen USA:ssa, joka oli nousujohteinen, muttei mikään häikäisevä. 

”Jenkeissä opetettiin juuri paljon sitä miten palloa kuljetetaan reikään. Tässä kisassa ei ollut mitään pitkä päätyyn ja perään golfia, vaan ennenkaikkea taktiikkaa ja hyökkäyksien oikein ajoittamista”, Juuso pohtii. 

Viimeiselle kierrokselle lähtiessään Juuson tilanne oli hyvä, muttei missään nimessä varma. Kaikki alkoi näyttää hyvältä kierroksen alun tykityksen myötä. 

”Sain kolme birdietä heti alkuun ja siinä vaiheessa tiesin, että nyt täytyy vain pitää pää kylmänä ja pelata fiksusti. Pystyin pelaamaan lopun aika konservatiivisesti ja vaikka viimeisellä tuli tupla, niin olin jo varmasti sisällä finaalissa”, Juuso iloitsee. 

Piltzin opeilla varmaa kehitystä

Mika Piltz on noussut Suomen ykkösvalmentajaksi. Kirkkaimpana kruununjalokivenä on tietenkin Kalle Samoojan tulokaskausi European Tourilla, mutta myös Roope Kakon kanssa tehty vahva työ on näyttäytynyt vuoden tasaisimpana kautena. 

Juuso Kahlos on tehnyt Mikan opissa töitä jo 11-vuoden ajan. Vaikka Kahlos on aina ollut hyvä ja kohtalaisen lupaava pelaaja, ei hän ole koskaan ollut se kaveri kenen niskaan kaatuu suurimmat odotukset suomalaisen kilpagolfin saralla. 

”Mikan kanssa ollaan tehty pitkäjänteisesti työtä. Hänen tyylissään opettaa ei lähdetä ikinä siitä, että halutaan rakentaa vaikka samanlainen svingi kuin Adam Scottilla. Yritämme pitää perusasiat vahvassa kunnossa ja ulosmittaamaan omasta tavastamme lyödä mahdollisimman toimiva ja tehokas. Mika myös tietää mitä on kilpapelaaminen varmasti parhaiten kaikista Suomen valmentajista ja se on vahva tuki opetukseen”, Kahlos kiittelee. 

Perjantaina käynnistyvään karsintafinaaliin Mika Piltz ei kerkeä mukaan, mutta Juuson toiveissa on saada paikalle caddieksi Mikan assari ja hänen puttivalmentaja Henrik Karvinen.

”Ollaan puhuttu siitä, että Challenge Tour on varmasti kokemisen arvoinen kiertue ja siellä oppii paljon. Ei karsintafinaaliin voi kuitenkaan lähteä sillä asenteella, että tavoittelee pelkkää jatkoonpääsyä ja CT:n korttia. Se on sitten positiivinen ongelma jos nousee suoraan European Tourille ja haluan uskoa sellaisiin tuhkimotarinoihin”, Kahlos kertoo. 

Pickala Golfin väreissä joukkueiden suomenmestaruutta tänä vuonna juhlinut Kahlos aikoo rakennella ainakin fysiikkaansa kuntoon ennen perjantaina käynnistyvää karsintafinaalia. 

”Aika rauhallisesti varmaan tänään täytyy ottaa. Fysiikkaa on pakko treenata, sillä kuusi kierrosta on aika pitkä prosessi. Sitten tiistaina ja keskiviikkona aletaan valmistautua kunnolla kisaan. Jokaiseen kisaan mihin lähdetään, on voitto oltava tavoitteena. Niin tässäkin”, innoissaan tulevasta finaalista oleva Kahlos päättää! 

Etsi luettavaa