Hyppää sisältöön

Juuso Kahlos saa nälkäisiä haastajia SM-kisojen finaalipäivään

Kahdella lyönnillä johtava Juuso Kahlos on kovan haasteen edessä. Kolme lähintä haastajaa voittivat Kahlosta perjantaina keskimäärin 3,66 lyöntiä. KUVA: Juha Hakulinen

Veikka ViskariAntti-Jussi Lintunen ja Tuomas Nukari nousivat perjantaina huipputuloksllaan vain kahden lyönnin päähän lyöntipelin SM-kisoja alusta asti johtaneesta Juuso Kahloksesta.

Lauantain viimeiselle kierrokselle rakentui Pickalassa pidettävissä lyöntipelin SM-kisoissa varsin kiintoisa tilannne miesten sarjassa.

Kärkipaikalla jo kahden ensimmäisen päivän ajan ollut Juuso Kahlos ei ollut parhaimmillaan. kolmantena päivänä hän teki tuloksen 71,-1.

”Parin huonon avauksen takia livaht korttiini bogit, enkä muutenkaan päässyt birkkupaikoille eilisen tapaan. Tämä oli vähän tämmöinen heikompi päivä, mutta olen tyytyväinen, että sain sen silti alle parin”, Kahlos sanoi.

Kahden lyönnin päähän nousseista haastajista Veikka Viskari pelasi viisi lyöntiä paremmin (66), Antti-Jussi Lintusen tulos (67) oli sekin huomattavasti kisan ykköstä parempi, samoin Tuomas Nukarin 69.

Tuomas Nukari lähtee lauantaina ajamaan tiukasti Kahloksen pientä etumatkaa kiinni.

”Hyvin täytyy pelata, mutta on se mahdollista. Hyvän rundin vaatii”, Nukari sanoi päättäväisenä.

Ella Mäki-Tanila taas päivän paras

Ella Mäki-Tanila on neljän lyönnin johtonsa ansainnut. Hän on pelannut jokaisena päivänä parhaan tuloksen. Perjantaina ykköshaastaja Oona Kuronen ylsi samaan.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten kilpailussa kärkipään tilanteeseen ei tullut muutoksia. Ella Mäki-Tanila (-6) johtaa edelleen, Oona Kuronen (-2) on toisella sijalla ja Elina Saksa (-1) kolmantena.

Mäki-Tanilan kierroksen kohokohta oli 9. reiän chippi, joka meni reikään.

”Se oli päivän kivoin lyönti. Tuli hyvä fiilis”, perjantaina neljä birdieä tehnyt Mäki-Tanila sanoi.

TarinaGolfin Tero Peltola on maamme menestynein golfari toimintarajoitteisten sarjoissa.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Perjantaina kilpailunsa aloittaneiden toimintarajoitteisten pelaajien sarjassa Tero Peltola ja David Barber aloittivat kilpailun parhaiten. Tuloksen 78 (+6) pelanneet miehet ovat kaksi lyöntiä Juho Vaaraa (+8) edellä.

Peltolan tunne omasta kierroksestaan oli varsin neutraali.

”Oli suht ok-peliä. Yhden kolmen putin bogin tein, mutta laitoin kyllä yhden hienon pitkän putin vastapainoksi sisään. Vähän jännitystä ensimmäisenä päivänä, mutta se kuuluu tähän hommaan”, Peltola myönsi.

Pickalassa nähtiin myös kilpailujen suojelijana toimiva Teemu Selänne. Hän seurasi miesten kärkiryhmää lähes koko kierroksen ajan. Itsekin golfiin intohimoisesti suhtautuvalle Selänteelle huippugolfin seuraaminen vierestä oli erittäin mieluisaa.

”Kyllä se hyvältä näytti. Toki muutama moka siellä täällä sattui, mutta olosuhteetkin olivat haastavat. On se aina hienoa katsoa, kun ammattilaiset pelaavat. Se näyttää helpolta”, Selänne kehui pelaajia.

Finaalikierroksen lähdöt käynnistyvät kello 8.00. Kärkiryhmät lähtevät matkaan 9.21 alkaen.

Lähde: Golfliiton tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa