Hyppää sisältöön

Juuso Kahlos nautiskeli Pickalassa kotikenttäedusta SM-kisojen avauspäivänä

Juuso Kahlos osui kaikkiin viheriöihin oikealla lyöntimäärällä ja upotti kolmasosan birdieputeistaan. KUVA: JUHA HAKULINEN

Vuodet eivät ole veljiä keskenään -sanonta kävi taas toteen keskiviikkona, kun lyöntipelin SM-kilpailut käynnistyivät Pickala Golfissa. Viime vuonna SM-kilpailuissa pelaajat hikoilivat yli 30 asteen helteessä, mutta tänään oli varsinkin aamupäivällä enemmän käyttöä kumiveneelle kuin aurinkorasvalle.

Pickala Golfia edustava Juuso Kahlos ja Kymen Golfin Elias Haavisto vastasivat avauspäivän parhaista tuloksista. Aamun toisessa ryhmässä pelanneen Haaviston tulos -6 oli pitkään kärkitulos, mutta iltapäivällä oman kierroksensa pelannut Kahlos kiri lopulta Haaviston rinnalle.

Kahloksen kierrostulos rakentui hienosti toimineen kenttäpelin ja onnistuneen puttaamisen varaan.

”Oli hyvä kierros, 18 griiniosumaa. Ei aina ollut parhaita lähestymislyöntejä, mutta ne olivat tarpeeksi hyviä. Pisin par-putti oli tänään metrinen, muuten ne olivat sellaisia tap-inejä”, Kahlos ruoti peliesitystään.

Tutulla kentällä pelaaminen tuo aina tiettyä rauhallisuutta tekemiseen, ja siitä edusta Kahlos pääsi keskiviikkona nauttimaan. Park-kentällä lukemattomia kierroksia kiertäneelle Kahlokselle kenttä ei juuri yllätyksiä tarjoa.

”Tietää ne paikat, joita välttää, ja sitten nekin paikat, joissa voi lyödä todella vinoon, eikä haittaa ollenkaan. Ja griineistä tietää kaikki kallistukset. Kyllä siitä iso etu oli”, Kahlos myönsi suoraan.

Haavistolla perustekemistä ja hyvää puttia

Amatöörien EM-joukkueeseen kuuluva Haavisto on vahva tekijä ammattilaisten keskellä. Avauskierroksen tulos tuli lopulta melko peruspelillä.

”Ei tapahtunut mitään ihmeellistä. Jos kuusi alle pelaa, niin muutama pidempi putti siellä pitää upota, mutta aika perustekemistä se oli. Aamulla keli oli hyvä, ja tuloksenteko oli helppoa”, seitsemän birdien lisäksi yhden bogin tuloskorttiinsa päivän aikana kirjannut Haavisto kertoi.

Rajun sadekuuron takia peli oli keskeytettynä aamupäivällä noin 50 minuuttia, kun monet griineistä muuttuivat pelikelvottomiksi rankkasateessa. Haavistolle ja hänen kanssaan pelanneelle Sami Santalalle (-2) kävi hyvä tuuri, sillä he olivat keskeytyksen aikoihin juuri klubin läheisyydessä.

”Oli se mukavampi tuossa terassilla olla sateensuojassa kuin kentällä sateenvarjon alla”, Haavisto nauroi.

Miesten sarjassa kolmantena ensimmäisen kierroksen jälkeen on Juho Kurikka (-3).

Ella Mäki-Tanila käytti mainiot pinnat hyväkseen

Ella Mäki-Tanilalla on avauspäivän jälkeen lyönnin johto Elina Saksaan.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten kilpailuun lähti muutamien sairastumisten takia lopulta 22 pelaajaa. Heistä vähimmillä lyönneillä kierroksestaan selvisi Ella Mäki-Tanila, jonka kierrostulos oli 69 (-3) lyöntiä. Salo Golfin pelaajan pelivire oli kuumimmillaan kierroksen jälkipuoliskolla, kun hän teki kuuden parin kaveriksi kolme birdieä.

Koko alkukauden ajan hyvin kilpailuissa esiintynyt Mäki-Tanila oli tyytyväinen keskiviikon esitykseensä.

”Putit upposivat hyvin takaysillä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääsee pelaamaan näin hyvillä pinnoilla, niin oli kiva putata”, Pickalan griineille kiitosta antanut Mäki-Tanila sanoi.

Sadekeskeytys osui Mäki-Tanilan ryhmälle kahdeksannella väylällä. Sateenvarjon alla värjöttely ja seisoskelu ei lopulta vaikuttanut peliin lopulta kovinkaan paljon.

”Vähän ehti tulla kylmä, mutta kyllä se siitä sitten lämpeni. Se oli kaikille sama.”

Naisten kilpailussa alle par-tuloksen avauskierroksen kiersivät myös Elina Saksa (-2) sekä Oona Kuronen ja Camilla Järvelä (-1).

Ensimmäinen päivä päästiin viemään kunnialla maaliin, vaikka aamupäivällä tilanne näytti hetken todella lohduttomalta. Siuntioon ennustetut vesisateet eivät olleet lopulta niin rankkoja, että pelejä olisi aamupäivän jälkeen enää tarvinnut keskeyttää.

Kilpailun toinen päivä käynnistyy torstaina kello 8.00

Tulospalvelu

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa