Hyppää sisältöön

Justin Thomasia jahtaa 29 PGA Tourin huippua: ”Tavoitteeni on pelata paras 72 reiän tulos”

Justin Thomasin (vas.) etumatka Rickie Fowleriin (oik.) on ennen kisaa kahdeksan lyöntiä

Tour Championshipin suoraan lyönneiksi muutettu bonus ennen kisan alkua on mentaalipuolella kova haaste Justin Thomasille. Kaikkien aikojen arvokkaimman ”tasoituskilpailun” voittaja kuittaa 60 miljoonan kokonaispotista neljäsosan, 15 miljoonaa taalaa.

Sähköä on totisesti ilmassa Tour Champioshipin käynnistyessä torstaina kello 19.05 Suomen aikaa Atlantassa.

FedEx Cupin pistelistalla sijoilla 6-30 ovat ykköstiillä 6-10 lyöntiä ykköstä Justin Thomasia (-10) jäljessä.  Lähimmät uhkaajat Patrick Cantlay (-8),  Brooks Koepka (-7), Patrick Reed (-6) ja Rory McIlroy (-5) lähtevät neljän kierroksen kisaan hyvän ”iskuetäisyyden päästä.” 

Selvityksen pelaajien lähtötilanteesta ja jaettavasta potista löydät täältä.

”Jos olen normikisassa ennen viimeistä kierosta kuusi lyöntiä kärkeä jäljessa, ajattelen varmasti voittamista. Tour Championshipissa mahdollisuudet nousta neljän kierroksen aikana samalta takamatkalta voittoon on siten huomattavasti helpompaa”, järkeili tuloksesta -4 lähtevä Matt Kuchar keskiviikkona.

Tour Championshipissa riskinotto ja kärjen tavoittelu on tavanomaista kisaa perustellumpaa, sillä 60 miljonan dollarin potti jaetaan vain ”tasoituskisan” tulosten mukaan.

Justin Thomasilla oli edellisviikon BMW Championshipissa ennen sunnuntaita kuuden lyönnin johto, joka kutistui ennen kahdeksaa viimeistä vain kahteen. Thomas selvisi pälkähästä, voitti kisan ja pääsi Tour  Championshipiin takaa-ajettavaksi.

Kun pelikaveri Cantlay on sunnuntain tapaan torstainaThomasin varjona kahden lyönnin päässä,  ja maailmanlistan ylivoimainen ykkönen Brooks Koepka kyttää mahdollisuuttan kolme lyöntiä kärkipaikasta, voi tuloslistan kärki olla jo ensimäisen yhdeksikön jälkeen tyystin toisenlainen – suuntaan tai toiseen.

”Minun on vain pelattava sillä ajatuksella, että kaikki lähtevät nollasta ja tavoiteltava 72 viimeisen reiän parasta tulosta”, Justin Thomas muistutti itseään kisan mediatilaisuudessa.

Tämä on varmasti paljon helpommin sanottu kuin toteutettu. Takaa-ajajalla on henkinen etu ja voitettavaa, kärkimiehellä vain menetettävää.

Justin Thomasin ja Patrick Cantlayn peli käynnistyy torstaina kello 21.05

Tour Championshipin tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa