Hyppää sisältöön

Justin Thomas tuskissaan: ”Kahdeksas sija maailmanlistalla harmittaa suunnattomasti”

Justin Thomas keräsi lauantain huippukierroksellaan yleisön matkaansa. Vasemmalle tummassa lipassaan Jim "Bones" Mackay. KUVA: GETTY IMAGES


14 kertaa PGA Tourilla ykköseksi yltänyt Thomas on uransa pisimmässä voitottomuuden putkessa. Harmitus on melkoinen, mutta major-voiton PGA Championshipissa saavuttanut Thomas uskoo olevansa lähellä uutta nousua.

Justin Thomas loisti Players Championshipissa lauantain karmaisevasssa kelissä tehden tuloksen (69,-3)

Veto ei riittänyt enää kahdella viimeisellä kierroksella, jolloin hän putosi kärjen kannasta sijalle 33.

Players Championshipin tittelin edelliskaudella napannut Thomas on pudonnut samassa ajassa maailmanistan toiselta sijalta kahdeksanneksi.

Eihän siinä näin pitänyt käydä.

Thomas on käväissyt myös maailmanlistan ykkösenä ja saavuttanut eniten voittoja alle 30-vuotiasta, joihin nimekkäimpinä lukeutuvat Jordan Spieth, Bryson DeChambeau, Xander Schauffele, Jon Rahm, Collin Morikawa sekä Viktor Hovland.

”Kun olen ihan rehellinen, maailmanlistan sijoitukseni kaivertaa minua syvältä. Samalla se kertoo siitä, kuinka korkealla golfia tällä hetkellä huipulla pelataan”, Thomas pohdiskeli torstaina käynnistyvän Valspar Championshin mediatilaisuudessa

Hän viittasi lausunnollaan epäsuorasti siihen, että kaikki hänen edellään olevat seitsemän pelaajaa ovat viimeisen vuoden aikana voittaneet yhden tai useamman kilpailun.

Thomas on useaan otteeseen muistuttanut tavoitteestaan nousta takaisin maailmanlistan ykköseksi.

Odotukset menestykselle ovat kasvaneet myös yleisön ja median osalta sen jälkeen, kun Thomas pestasi syksyllä caddiekseen Phil Mickelsonin kanssa yli 25 vuoden ajan menestystä saavuttaneen Jim ”Bones” Mackayn.

”Lyöminen ja pelaaminen tuntuu erittäin hyvältä. Se on hyvin lähellä sitä tasoa, jota tavoittelen. Uskon, että pian kohdallani käynnistyy erinomainen menestyksen jakso”, Thomas valoi itseluottamusta ennen torstain starttiaan.

Pohjaakin puheille on. Viimeiset 11 kisaa ovat tuottaneet seitsemän sijoitusta kärkikymmenikköön. Vain voitot puuttuvat. 

Collin Morikawa ja Viktor Hovland samassa ryhmässä

Kahdella ensimmäisellä kierroksella Thomas kiertää Innisbrook Resortin Copperhead Coursea yhdessä Kevin Kisnerin ja Carlos Ortizin kanssa.

Torstain lähtöaika kolmikolla on 19.03. Discovery+ ja GolfTV näyttävät kaikki neljä päivää suorina alkaen kello 20.00.

Tarjolla on. jo iltapäivisin lähetyksiä, joissa seurataan tiettyjä ryhmiä ja väyliä.

Onko tässä kuvassa maailmanlistan ykkönen viikonlopun kisan jälkeen? Collin Morikawa (takana) ja Viktor Hovland (edessä) nousevat mahdollisella voitolla Jon Rahmin ohi ykköseksi.KUVA: GETTY IMAGES

Kilpailun muita suosikkeja ovat Collin Morikawa, Viktor Hovland, Xander Schauffele ja Dustin Johnson. Voittoa puolustaa Sam Burns.

Torstaina osalta mielenkiintoa iltapäivän lähetyksissä kohdistuukin eniten maailmanlistan kakkosen ja kolmosen, Collin Morikawan ja Viktor Hovlandin yhteiseen kierrokseen.

Lue lisää: Golfia TV:ssa – miten menestyvät suomalaiset Etelä-Afrikassa ja Saudi-Arabiassa?

Tulospalvelu

Maailmanlista, miehet

Etsi luettavaa