Hyppää sisältöön

Justin Thomas rikkoi taas ennätyksiä sunnuntaina

Justin Thomas asetti Sony Openissa sekä 36 että 72 reiän PGA Tourin tulosennätykset ja voitti kilpailun seitsemällä lyönnillä.

Yhteistulos 253 lyöntiä on PGA Tourin historian alhaisin neljän kierroksen tulos. Justin Thomas otti ennätyksen haltuunsa yhden lyönnin erolla (59-64-65-65, -27). Kentän par 70 auttoi tietysti ennätyksen rikkomisessa ja torstain tulos 59 antoi lentävän startin. 

Sunnuntain kierros sujui samaan malliin kuin lauantaina. Thomasin ensimmäinen birdie syntyi vasta reiälle kahdeksan. Tämän jälkeen hän ehti tehdä vielä viisi lisää. Viikolle kertyi 26 birdiä, 3 eaglea ja 5 bogia. 

Strokes Gained tilastoissa Thomas voitti viikon aikana griineillä 7,5 lyöntiä ja oli kilpailun toiseksi paras puttaaja. Pallonlyömisen tuoma etu oli 12,7 lyöntiä ja Thomas oli tilaston ykkönen. Thomasin svingin voidaan sanoa olevan kotitekoinen sillä miehen valmentajana toimii oma isä Mike Thomas.

Justin Thomas voitti Havaijilla myös viime viikon SBS Tournament of Championsin. Vain Ernie Els on onnistunut kaappaamaan molemmat kilpailut samalla kaudella (2003). Thomas on nyt voittanut kolme kertaa PGA Tour kaudella 2017. Ensimmäinen titteli tuli talvella CIMB Classicista Malesiasta. Sitten 70-luvun vain Tiger Woods on onnistunut yhtä nopeaan starttiin PGA Tourilla. 

Sony Openin toisesta sijasta käytiin tasainen kamppailu. Justin Rose otti toisen sijan tuloksella -20. Jordan Spieth (-19) kiri kolmanneksi viimeisen kierroksen tuloksella 63. 

Leaderboard

Lue myös: Näillä välineillä Justin Thomas tekee taikojaan

Etsi luettavaa