Hyppää sisältöön

Justin Thomas 59 PGA Tourilla Havaijilla

Viime viikon voittaja Justin Thomas jatkoi tulikuumana Sony Openin avauskierroksella.

23-vuotias Justin Thomas on nyt nuorin PGA Tourilla tuloksen 59 iskenyt pelaaja. Päivä alkoi upeasti eaglella kun Thomas chippasi kuppiin par nelosen lyhyen lähestymisen. Seuraavalle väylälle tuli bogi mutta ensimmäiseen yhdeksikköön mahtui viisi birdiä väylille 13, 14, 15, 17 ja 18. Kisakentän Waialae Country Clubin par on 70, joten yhdeksikön tulos -6 antoi yhteistuloksen 29. 

Thomas lopetti kierroksen kentän etuysille jatkaen kuumaa peliä. Birdiet syntyivät väylille 1, 2 ja 4 ja tulos putosi yhdeksän alle parin. Hän myönsi haamutuloksen tulleen mieleen tässä vaiheessa. Nyt hän tarvitsisi vain yhden birdien väylille 5-8 sillä kierroksen viimeinen väylä 9 oli lyhyt par vitonen ja käytännössä varma birdie. 

Birdiet eivät kuitenkaan onnistuneet ja Thomas joutui pelastamaan parin useaan otteeseen loppuväylillä pitäen unelman elossa. Viimeisellä hyvältä näyttänyt draivi ei yltänyt väyläbunkkerin yli ja haaveet eaglesta ja tuloksesta 59 näyttivät hautautuneen hiekkaan. 

Pallolle tultuaan Thomas näki kuitenkin mahdollisuuden. Matkaa reiälle oli vain reilut 180 metriä ja makuu oli hyvä vaikka pallo oli lähellä lippaa. Justin päätti ottaa riskin ja onnistui lyömään pallon griinille rautavitosella. Neljän ja puolen metrin eagle putti rikkoi 60 lyönnin haamurajan. Videolla kierroksen parhaita paloja. 

Thomasin pelikavereina olivat nuoret tähdet Jordan Spieth (-5) ja Daniel Berger (-5). 

GettyImages

Avauskierroksen jälkeen toista sijaa pitää amerikkalainen Hudson Swafford tuloksessa -8. Rory Sabbatini pelasi tuloksen -7 ja kuusi pelaajaa jakaa neljättä sijaa tuloksella -6. 

Leaderboard

Etsi luettavaa