Hyppää sisältöön

Jukka Utriainen 60-vuotiaiden lyöntipelimestariksi – ”Golf on mahtava peli”

Jukka Utriaiselle oli  sunnuntaina tavanomaista leveämpi hymy kasvoillaan SM-kullan johdosta

Pitkälti yli 30 vuoden intensiivisen harjoittelun ja ahkeran pelaamisen myötä Jukka ”Juki” Utriainen pokkasi ensimmäisen SM-kultansa Aulangon Eversti-kentällä.

Seniorisarjoissa riittää pelaajia. Tuorein esimerkki on 60+ vuotiaiden poikien SM-kilpailut, joihin osallistui maksimimäärä, 156 pelaajaa. Odotetusti tasaisen kahden kierroksen parhaaksi nousi toisen päivän parhaan tuloksen tehnyt Pickala Golf Clubin Jukka Utriainen (76-73,+5).

Kamppailu oli tiukka, kaksi lyöntiä heikomman tuloksen tehneet jakoivat sijoja 2-5,  HGK:n Juha Koponen (+7) sai hopeamitalin, 18 henkilökohtaista SM-kultaa seniorisarjoista kerännyt Ari Vauhkonen (+7) sai palkintokaappinsa pronssia.

Joukkuemestaruuden voitti selvällä marginaalilla HGK:n joukkue Juha Koponen, Lauri Gulin, Thomas AntilaPickala Golf Club oli toinen ja Messilä kolmas.

Juha Koponen (vas.), Jukka Utriainen (kesk.) ja Ari Vauhkonen (oik.)  muodostivat henkilökohtaisen sarjan mitalikolmikon

Juha Koponen (vas.), Jukka Utriainen (kesk.) ja Ari Vauhkonen (oik.) muodostivat henkilökohtaisen sarjan mitalikolmikon

Teemu Tyry

Golfkenttien hymypoikien ja positiivisuuden ilmentymien joukkoon kuuluvalle Utriaiselle mestaruus maistui todella hyvältä.

”Tämä oli ensimmäinen  henkilökohtainen iso voitto. Aina kun pääsee ”Pappa” Vauhkosen kanssa samoissa kisoissa pokkaamaan, tietää onistuneensa. Pelasin tasaisesti, kun toisena päivän tiesin pelaavani ihan kärkipaikoista, pääsin omaan flow-tilaani ja onnistuin”, Utriainen kertoi palkintojenjaon jälkeen.

Pelaamaan oppii pelaamalla

Jukka Utriainen on aloittanut golfin 1987. Harjoittelu ja kilpaileminen imaisivat heti mukaansa.

”Laskin pelanneeni jossain vaiheessa aktiivisesti jopa viittä eri kiertuetta samanaikaisesti.”

Pelaamisen lisäksi Utriainen on ollut hyvin aktiivinen toimija kotikentällään Pickalassa, jossa hän on tälläkin hetkellä golfyhtiön hallituksen puheenjohtaja, seniorikapteeni sekä kenttätoimikunnan puheenjohtaja.

Hän on ollut mukana myös Golfliiton kilpailutoiminnassa ja toiminut amatöörimaajoukkueen kapteenina.

”Hengitän golfia, tämä on niin makea laji. Ollaan luonnossa, nautitaan liikunnasta ja ystävien seurasta. Ja kyllä minulle harjoittelu, itseni kehittäminen sekä kilpaileminen ovat merkittäviä juttuja”, hän määrittää.

Elokuussa 61 vuotta täyttävä Utriainen on jättäytynyt pois työelämästä, joten Pickalassa asumisen hyöty golfin harrastamiseen on kasvanut entisestään.

”Kuluvalla kaudella olen pelannut jo yli sata kierrosta, käyn valmennuksessa, sekä  harjoittelen vielä kotona omassa puolikuplassani. Oman käsitykseni mukaan harjoittelen saman verran kuin ammattilaiset, mutta sen lisäksi pelaan heitä enemmän”, hän analysoi.

Kuusikymppisten mestaruus ei ollut kauden päätavoite.

Aulangon Eversti on kentän, harjoitusalueiden ja  hengen osalta A+ luokkaa. Kuvassa yhdeksännen viheriö.

Aulangon Eversti on kentän, harjoitusalueiden ja hengen osalta A+ luokkaa. Kuvassa yhdeksännen viheriö.

Teemu Tyry

”Jotenkin tuo 50+ vuotiaiden kiertue on se, joka on minulle vielä kotitour. Alkavalla viikolla pelattava Aura Golfin kisa kutkuttaa jo mielessä”, Jukka Utriainen kääntää katseen perjantaina käynistyvään kisaan.

Aulangon Eversti oli väylien, karheikkojen ja tiiauspaikkojen osalta hienossa kunnossa. Hyväkuntoiset viheriöt peluutettiin melkoisen hitaina, johon saattoi vaikuttaa erittäin lämmin keli.

Tuloslista, SM-kisat lyöntipeli miehet 

Etsi luettavaa