Hyppää sisältöön

Juha Perälän uusi työ – innostaa nuoria työnhakuun

Juha "Peris" Perälä on saanut tasoituksensa hilattua lukuun 22

Radio Suomipopin Aamulypsyn tammikuussa jättänyt Juha Perälä on hurahtanut golfin pelaamiseen ja kilpailemiseen. Periksen Unelmaduuni -kampanjan avulla aktivoidaan etenkin nuoria työnhakuun.

Suomen seuratuimpien mediahahmojen joukkoon etenkin Aamulypsyn kautta noussut Juha Perälä on ollut viimeiset kuukaudet enimmäkseen poissa julkisuudesta lomaillen, ladaten akkuja ja harrastaen liikuntaa. HGK:n kentälle Taliin hän tuli ”iltaysille” suoraan tenniskentältä.

”Olen pelannut paljon, etenkin kisoja on ollut paljon. Peli on kehittynyt, raudat ja lähestymiset toimivat. Avauksissa on välin melkoinen ”slaissihäntä”, draiverinsa lavan tämän ehkäisemiseksi ennätyksellisen suljettuun asentoon säätänyt Peris kertoo.

Talissa suoritusten taso vaihtelee laidasta toiseen, slaissi vie vasurin palloa vasemmalle karheikkoihin, lähestymisissä ja puteissa lisääntynyt rutiini pitää tuloksen vähintäänkin kohtuullisena.

”Kyllä golf on tullut harrastusvalikoimaani jäädäkseen. Pelikavereita löytyy omasta ystäväpiiristä ja eri sidosryhmistä, uusiin ihmisiin tutustuminenkin käy kentällä todella kivalla tavalla.”

Nuorten  aktivoiminen työntekoon on sydämen asia

Juha Perälä lähti nimellään ja työpanoksellaan mukaan Periksen Unelmaduuni -kampanjaan, jossa  tavoitteena on kannustaa etenkin nuoria näkemään työmahdollisuuksia ympärillään, aktivoitumaan ennakkoluulottomasti työnhakuun. Juha Perälä näyttää itse mallia vierailemalla työntekijänä projektiin mukaan lähteneissä yrityksissä. 

”Suomessa on yli 30 000 nuorta työttömänä ja sitä porukkaa me halutaan auttaa löytämään ensimmäinen työpaikka. Työpaikkoja on Suomessakin tarjolla jatkuvasti valtavasti, mutta jengi ei syystä tai toisesta hae niihin. Nuorisotyöttömyys on ongelmallista monestakin syystä, mutta varsinkin siksi, että se vaikuttaa ihmisen koko myöhempään työuraan. Vaikeudet näkyvät aina uusiutuvana työttömyytenä ja matalampina tuloina”, Perälä muistuttaa.

Suomen suosituimpien radiojuontajien joukkoon noussut Peris ehti nuorena työskennellä pidempiä ja lyhyempiä jaksoja keskenään varsin erilaisissa töissä ja kokea myös lähes vuoden mittaisen työttömyyden. 

Juha Perälä on vaihtanut grafiittivartiset rautamailansa teräksisiin, joihin voimapesä sai jäykät, pelimiehen varret.

Juha Perälä on vaihtanut grafiittivartiset rautamailansa teräksisiin, joihin voimapesä sai jäykät, pelimiehen varret.

”Taustani ja omien kokemusten kautta tämä kampanja tuntuu todella mielekkäältä ja jatkuvasti ajankohtaiselta aiheelta, jota on syytä pitää esillä. Paras tapa löytää oma unelmatyö on kokeilla rohkeasti erilaisia hommia,  koska nyt ja tulevaisuudessa yhä harvempi meistä tekee enää yhtä ja samaa työtä.”

Perälä ja kuvausryhmä ovat jo purkittaneet osan tämän työkokeiluista. Yhteistyö ja kuvaukset jatkuvat mukana olevien yritysten omilla rekrytointi-päivillä. 

”Tässä konkretisoituu Periksen unelmaduuni -kampanjan idea. Mestari näyttää itse, että rohkeasti kannattaa lähteä kokeilemaan erilaisia töitä”, hän julistaa.

Kampanja tulee näkymään erittäin moninaisesti sosiaalisessa mediassa sekä TV-kanavilla. Perälän  yhteistyökumppanina ja projektin toteuttajana toimii Sportspot Oy.

”Näitä työvierailuja ja kuvauksia on ollut tosi avartavaaa tehdä. Kun hyppää uusiin työtehtäviin, aistit valpastuvat ja oppii. Tokaisinkin eräässä yrityksessä, että ehtisitteköhän te valmistaa niin paljon tuotettanne kun minä myisin.”

Golfin pelaamisen osalta Periksen suu käy lähes samaan malliin.

”Vielä on matkaa PGA Tourille, mutta kyllä tässä jatkuvasti oppii ja oivaltaa. Phil Mickselsonin DVD lähipelistä on antanut paljon työkaluja. Jossain vaiheessa tulee sellainen unelmakierros, pitää vaan saada oma palapeli kasaan myös golfkentillä”, hän lopettaa haastattelun.

Katso myös GoGolfin FB-sivuilta video Juha Perälän pelistä Talissa.

Periksen Unelmaduuni

Etsi luettavaa