Hyppää sisältöön

Jos Ryder Cup -valinnat tehtäisiin nyt, joukkueet näyttäisivät tältä:

Tiger Woodsin vahva vire pitää hänet Ryder Cup -rankingeissa korkealla

Presidents Cupissa USA nosti Tiger Woodsin johdolla kannua harvinaisen tasaisin lukemin 16-14 päättyneessä ottelusarjassa. Jos joukkueiden pelaajat valittaisiin nyt, olisi vastakkain paljon uusia naamoja.

Eurooppa on ollut niskanpäällä viimeisissä Ryder Cupeissa. Vahva tunne on se, että kun vuonna 2020 pelataan Whistling Straitsissa USA:ssa, on molemmilla joukkueilla osittainen sukupolven vaihdos luvassa. Nuoret tähdet tulevat valtaamaan paikkoja perinteisiltä Ryder Cup -konkareilta. 

Karsintasysteemi on hieman erilainen Euroopan ja USA:n joukkueiden välillä. Siihen sen tarkemmin menemättä on hyvä aika tarkistaa miltä joukkueet näyttäisivät tällä hetkellä. Molempien joukkueiden kapteeneilla on myös kolme villiä korttia käytettävänä yhdeksän suoran paikan lisäksi, joten napataan kolme viimeistä pelaajaa niin sanottujen World Pointsien perusteella. 

Todellisuudessa on vaikea kuvitella, että Euroopan joukkue näyttäisi yhtään tältä kun varsinaisen kisan aika koettaa. Erityisesti viimeisessä paikassa kiinni oleva Francesco Laporta kertoo kaiken oleellisen Ryder Cup -karsinnasta. Hän voitti Challenge Tourilla kaksi viimeistä kisaa ja tienasi niin paljon maailmanlistan pisteitä, että olisi ennen European Tourin uraansa kiinni paikassa joukkueeseen. 

Euroopan joukkue 18.12.2019

1. Jon Rahm

2. Tommy Fleetwood

3. Rory McIlroy

4. Viktor Perez

5. Danny Willett

6. Tyrrell Hatton

7. Bernd Wiesberger

8. Henrik Stenson

9. Matt Fitzpatrick

10. Mathias Schwab

11. Paul Waring

12. Francesco Laporta

USA:n joukkue 18.12.2019

1. Brooks Koepka

2. Dustin Johnson

3. Gary Woodland

4. Tiger Woods

5. Xander Schauffele

6. Webb Simpson

7. Matt Kuchar

8. Tony Finau

9. Patrick Cantlay

10. Kevin Kisner

11. Jordan Spieth

12. Chez Rievie

Etsi luettavaa