Hyppää sisältöön

Joonas Granberg nousi PGA:n mestariksi Vuosaaressa

Miesten sarjan kärkikolmikon muodostivat Albert Eckhardt

Päivän parhaan tuloksen 70,-2 kovassa tuulessa ja nopeilla viheriöillä tehtaillut Joonas Grangbertg jätti Albert Eckhardtin kahden ja Henri Salosen kolmen lyönnin päähän

Granberg ei ole onnistunut voittamaan useaan vuoteen, sillä hänen edellinen ykköstilansa Suomesta on peräti viiden vuoden takaa. Senkin takia perjantaina tullut voitto maistui erityisen makealta.

”Tässä on ollut kaikenlaisia vaikeuksia, lopetettu ura kertaalleen, aloitettu uudelleen, ja nyt on tehty paljon töitä uuden valmentajan kanssa. Nyt se voitto sitten tuli, mikä on todella kiva juttu”, Kytäjä Golfia edustava Granberg sanoi tyynesti.

Reippaasti puhaltanut tuuli laittoi pelaajat todelliseen testiin perjantaina, ja Granberg oli lopulta ainoa, joka onnistui pelaamaan alittamaan kentän parin. Kahtena ensimmäisenä päivänä 70 lyönnin alituksia tuli yhteensä toistakymmentä.

Granberg kuittasi voitostaan 2 650 euroa, ja voiton lisäksi hän sai Suomen Golfliiton myöntämän villinkortin elokuun alussa pelattavaan Vierumäki Finnish Challenge -kilpailuun. Challenge Tour -kutsu ei saanut kokenutta pelimiestä hämmentymään.

”Ei tässä mitään tarvitse muuttaa, meillä on hyvä plan Davidin ja Niklaksen kanssa”, Granberg sanoo ja viittaa valmentajiinsa David Silvaan ja Niklas Dahlgreniin.

Opettavien ammattilaisten kilpailun voittoon suvereenilla 12 lyönnin marginaalilla pelannut Henri Salonen oli todella tyytyväinen omaan peliesitykseensä.

”Lähtökohdat huomioon ottaen, ettei ole ehtinyt harjoitella ollenkaan, niin kilpailu meni todella hyvin. Omaan peliini olen todella tyytyväinen”, Löfkulla Golfissa opettava Salonen iloitsi.

Torstaina ja perjantaina pelatussa seniorisarjassa mestariksi ylsi Nurmijärven Golfklubin Tapani Saarentola (79–86, +21)

PGA:n puheenjohtaja Tero Kumpulainen palkitsi seniorisarjan voittajan Tapani Saarentolan sekä kakkosen Antti Vaalaksen

PGA:n puheenjohtaja Tero Kumpulainen palkitsi seniorisarjan voittajan Tapani Saarentolan sekä kakkosen Antti Vaalaksen

Teemu Tyry

”Eilen sain skoorattua hyvin, vaikka olin siellä sun täällä. Tänään skoorauksesta ei ollut tietoakaan, vaikka mentiin jälleen sinne sun tänne. Ja voitto oli kyllä yllätys”, kolmannen PGA:n seniorimestaruutensa voittanut Saarentola myönsi.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Joonas Granbergin haastatteluvideon löydät täältä.

Etsi luettavaa