Hyppää sisältöön

Joonaksen slaissi korjattiin livenä

Avonainen lapa johtaa slaissiin

GoGolf etsi viime viikon paatuneita slaissareita. Head pro Antti Vaalas korjasi sunnuntaina yhden onnekkaan slaissin suorassa Facebook-lähetyksessä Kytäjällä. Antti kertoo, suoristuiko Joonas Häkkisen lyönti.

Kuvasin Joonaksen svingin ennen Facebook Live -tunnin aloitusta ja myös heti lopetuksen jälkeen. Joka ainoaan slaissiin liittyy svingin kulkusuuntaan nähden auki oleva lapa. Myös Joonaksen maila jäi heti downsvingin alussa auki. Alla olevassa videossa näkyy, kuinka alkuperäisessä svingissä lapa liikkuu kanta edellä kohti palloa.

Treenasimme käytännössä koko ajan käsien käyttöä downsvingissä. Joonaksen tehtävänä oli saada hanskakäden rystyset kiertymään ulospäin ja itsestä poispäin. Liikkeellä on suora vaikutus lavan asentoon. Kun lyöntipinta lähtee kiertymään heti downsvingin alussa kohti palloa, voi Joonas itse kiertyä läpi aiempaa rohkeammin. Enää ei tarvitse kropalla odottaa sitä, että maila jotenkin maagisesti suoristuisi osumaan.

Lavan muuttuessa moni muukin asia muuttuu. Koska lapa ei ole auki pelaajalla ei enää ole tarvetta svingata ”ulkoa sisään”. Ulkoa sisään svingi on yleensä seurausta avonaisesta lavasta, se on epätoivoinen yritys saada slaissaava lyönti edes lähtemään vasemmalle.

Joonas itse oli yllättynyt, kuinka pienellä asialla oli lopulta iso vaikutus. Ennen tuntia lyödyissä draiveissa oli vähintään 40 metrin slaissi ellei isompikin. Tunnin lopussa osa draiveista oli suoria, osassa oli vielä pieni feidi, sellainen joka kuitenkin pysyy väylällä.

Joonas totesi aiemmin tehneensä downsvingissä käytännössä päinvastaista liikettä. Kuten niin moni muukin hän oli keskittynyt downsvingissä rannekulmien säilyttämiseen ja mailan vetämiseen. Seurauksena liike oli vain supistunut ja vasen ranne taipunut jättäen lavan auki.

Tunnin jälkeen vielä juttelimme Joonaksen kanssa hetken siitä, kuinka tärkeää on nyt käydä treenaamassa oikeaa liikettä mahdollisimman usein. Aluksi kentällä tekeminen helposti palaa vanhaan, silloin on vain palattava harjoitusalueelle ja muistuteltava mieleen samat ohjeet. Ajan myötä lyönti toimii varmemmin myös kentällä.

Olen jo todennut, kuinka mielestäni viikon tärkein viesti slaissaajille on ollut se, että slaissisvinginkin voi korjata. Ei ole mitään syytä olla krooninen slaissinlyöjä. Pallot eivät lennä minnekään sattumalta, slaissiin on aina olemassa syy, jonka voi selvittää ja korjata.

Sunnuntain live-oppitunti löytyy GoGolfin Facebook-sivulta.

 

Etsi luettavaa