Joohyung Kim omassa luokassaan Wyndham Championhipissa: ”En tiennytkään että golf on näin stressaavaa”

Joohyung Kim antoi PGA Tourin runkosarjan viimeisessä kisassa vahvan signaalin siitä, että 20-vuotias nuorukainen on valmis haastamaan tähdet myös FedEx Cupin finaaleissa. KUVA: GETTY IMAGES

20-vuotiaasta korealaisesta tuli PGA Tourin toiseksi nuorin voittaja 1940-luvun jälkeen. Neljännen kierroksen tulos oli 61, ulosmenossa Kim näytti muille kaapin paikan pelaten sen tulokseen 27,-8.

Torstaina käynnistyviiin FedExCupin finaaleihin nousi sunnuntaina päättyneen PGA Tourin kisan kautta mustaksi hevoseksi todella kuuma tulokas.

Joohyung “Tom” Kim saavutti uransa yhdeksännessä PGA Tourin kisassa ylivoimaisen ykköstilan hurmoksellisen esityksen jälkeen. Sunnuntaina hän joutui ahertamaan muiden kärkimiesten tavoin lähes 1,5 kierrosta, ja teki sen häikäisevällä tavalla.

Aamun ensimmäiset 16 reikää hän pelasi kymmenen alle parin siirtyen selvään johtoon. Oma lukunsa oli tässä jaksossa neljännen kierroksen ulosmeno, kuusi birdietä ja eagle, 27,-8.

Sisääntulossa uhkaajia ei noussut, kierrostulokseksi tuli 61,-9. Eroa seuraaviin kertyi viisi lyöntiä.

Kun voittajaa muistutettiin siitä, että hän on Jordan Spiethin jälkeen toiseksi nuorin PGA Tourin voittaja toisen maailmansodan jälkeen, antoi viilipyttymäisen rauhallisesti kentällä edennyt nuorukainen yllättävän lausunnon.

”Tämän voiton sisäistäminen on hyvin vaikeaa. En tiennyt , että golf voi olla näin stressaavaa.”

TV-ruudun välityksellä katsottuna Kim oli oman pelinsä päällä koko viikonlopun, kuten tulos kertoo.

Hän nousee maailmanlistalla jo sijalle 21:s, FedExCupissa sijoitus ennen kolmea finaalia on 34.

Käytännössä on lähes selvää, että Kim saa myös paikan syksyn Presidents Cupiin.

Puttipeli toi tuloksen

Greensborossa pelatussa kilpailussa Kim ratkaisi pelin viimeisellä kierroksella loistavilla lähestymisillä (+1,9) ja etenkin puttaamalla.

Neljännellä kierroksella Strokes Gained -lukema viheriöllä oli jäätävän kova, +4,503. Ensimmäisen ja toisen kierroksen luvut olivat nekin päälle 4,5.
Puttitilastossa Kim oli ykkönen, vaikka kolmannella luku oli toisessa ääripäässä, -1,27

Huomionarvoista on sekin, että Greensborossa maltti ja tarkkuus olivat avauksissa valttia. Draivien keskimitoissa ja pisimmissä avauksissa korealainen oli listan hännillä.

Strokes Gained -tilastossa avaukset olivat kuitenkin plussan puoleella

Veturin tavoin kohden maailmankärkeä

Joohyung Kim tunnetaan myös lempinimellä Tom. Tämän hän on saanut lapsuuden mielikuvitusleikeistään TV-sarjan Thomas & Friends sarjan Thomas the Tank -veturiin ihastuttuaan.

Soulissa syntynyt Kim on asunut perheensä kanssa pitkiä jaksoja Australiassa, Filippiineillä sekä Thaimaassa. I

Kimin sä pelasi USA:ssa nykyistä Korn Ferry Touria. Peliuran päätyttyä hän siirtyi valmentajaksi ja Joohyung varttui sekä kilpaili pitkään Asian Tourilla ja Koreassa ennen vastikään käynnistynyttä PGA Tourin uraansa.