Hyppää sisältöön

Jonatan Jolkkonen ja Anna Backman voittajia Seiko Openissa

Jonatan Jolkkonen (vas.) pelasi superkierroksen lauantaina. Koko kisan ajan tahtipuikkoa heilutelleen Anna Backmanin valttina oli tasaisuus. Voittajat palkittiin upeilla Seikon kelloilla. Kuva: Severi Hopsu

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp -kiertueen toinen osakilpailu päättyi SHG:n Lakiston kentällä Jonatan Jolkkosen näyttävän kirin tuomaan voittoon. Hän kipusi seitsemän lyönnin takamatkalta rinnalle ja ykköseksi. Anna Backman kesti paineet ja voitti neljän lyönnin marginaalilla naisten sarjan.

Yleisen sarjan voiton vei Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen, joka vastasi lauantaina koko kilpailun parhaasta kierroksesta. Jolkkonen päätyi yhteistulokseen -5 (72-72-64) ja vei voiton lyönnin erolla Ruukkigolfin Rasmus Karlssoniin (72-70-67). Karlsson voitti viime viikolla Kullo Golfissa pelatun WestStar Openin.

Amatööri otti ohjat käsiinsä

Kolmanneksi sijoittui Espoon Golfseuran amatööri Viggo Talasmäki, joka jäi Jolkkosesta kaksi lyöntiä.

Kärkiryhmässä pelannut Talasmäki aloitti vahvasti lyömällä pallon kuppiin ykkösreiällä (par 4) toisella lyönnillään. Talasmäki nousi eaglen turvin kärkeen ja karkasi parhaimmillaan kolmen lyönnin johtoon.

Hän putosi kärjestä tehtyään 15. reiälle kahdeksikon eli tuplaparin.

Jonatan Jolkkosella hurja kiri

Jolkkonen oli todella tyytyväinen ja helpottunut voitostaan. Hän aloitti kierroksen bogilla, mutta lopetti sen kolmeen perättäiseen birdieen päätyen huipputulokseen seitsemän alle parin.

13 viimeistä reikää Jolkkonen pelasi kahdeksan alle parin. Kierrostuloksen (64,-7) kovuudesta kertoo se, että se oli yli yhdeksän lyöntiä yleisen sarjan lauantain tulosten keskiarvoa (73,34) parempi.

”Kaksi vähän huonompaa kisapäivää takana ja yksi tosi hyvä, mikä riitti näköjään voittoon”, Jolkkonen sanoi.

“On ollut todella vaikeata pitkään, joten kyllä tämä tuo uskoa omaan tekemiseen. Vaihdettiin juuri valmentajankin kanssa viestiä, että vihdoin se voitto tuli”, Jolkkonen kommentoi.

Lakisto on kenttänä tuottanut toiseksi sijoittuneelle Rasmus Karlssonille useasti vaikeuksia, mutta tänään peli kulki.

“En ole koskaan pelannut Lakistossa hirveän hyvin, joten tämän päivän -4 oli hyvä suoritus ja toiseen sijaan olen tyytyväinen”, rankingin kärjessä pysyvä Karlsson kertoi.

Seiko Openia kahden kierroksen jälkeen johtanut Nikke Tyry ei pystynyt pitämään peliään kasassa. Hän putosi lopulta kauas kärjestä.

Anna Backmanin voittoisa paluu

Kanavagolf Vääksyä edustava Anna Backman säilytti johtoasemansa alusta loppuun. Yliopistossa pelannut on pitänyt ulkomailla pelattujen kisojen takia pitkään taukoa Finnish Tourin kilpailuista, mutta teki voittoisan paluun Suomen kilpailuihin. Backman voittotulos oli +2 (73-71-71).

Toiseksi sijoittui Espoon Golfseuran Katri Bakker tuloksella +6 (77-71-71) ja kolmanneksi toisen kerran peräkkäin Finnish Tourilla kolmen parhaan joukkoon sijoittunut Camilla Järvelä tuloksella +7 (80-70-70). 

Kärkikolmikko parani peliä loppua kohden. Backmanin käänsi kilpailun edukseen onnistumalla parhaiten avauskierroksella.

“Viimeinen päivä oli aika samanlainen kuin muutkin. Alku oli tahmeaa, mutta loppua kohden parani ja sain tehtyä muutaman tärkeän birdien”, Backman totesi.

Backman, Bakker ja neljänneksi pudonnut Pickala Golfin Elina Saksa (+10) lähtivät kärkikolmikkona viimeiseen päivään. Tunnelma kärkiryhmässä oli pienestä jännityksestä huolimatta rento.

“Ollaan kaikki hyviä kavereita, joten kun kilpailemme keskenämme voitosta, se luo erikoisen dynamiikan. Mutta oli todella kivaa pelata”, Backman summasi.

Toiseksi sijoittunut Bakker paransi peliään, mutta kiri ei tällä kertaa riittänyt.

“Pystyin hyvin parantamaan asioita ensimmäisen päivän jälkeen, mikä mahdollisti hyviä paikkoja, mutta putit eivät osuneet”, Bakker kommentoi.

Seuraava Finnish Tourin osakilpailu on reikäpelin SM-kisat, jotka pelataan 15.–17. kesäkuuta Muuramessa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa