Hyppää sisältöön

Nouseeko Jon Rahm uhkaamaan Tiger Woodsin ennätystä? – lähtee takaa-ajajana toiselle kierrokselle Mexico Openissa

Jon Rahm tavoittelee kauden viidettä PGA Tourin voittoaan Meksikossa. Mahdollisuuksien rajoissa on myös Tiger Woodsin ja Vijay Singhin 2000-luvun voittoennätyksen sivuuttaminen. Kuva: Getty Images

Austin Smotherman (-8) johtaa PGA Tourin Meksikon kisaa, ykköstilaa puolustava Jon Rahm (-4) on 14:sta sijastaan huolimatta vedonlyöntitoimistojen ykkössuosikki ennen kolmea viimeistä kierrosta.

Maailman ykköspelaaja Jon Rahm aloitti Vidanta Vallartan kentällä torstain kierroksensa heikosti tehden seitsemän ensimmäisen reiän aikana kaksi bogia. Siihen ne toki päättyivätkin. Birdejä syntyi kuusi.

Päivän päätyttyä Rahm oli 14:s, neljä lyöntiä Austin Smothermania (-8) heikommalla tuloksella.

Myös Smotherman on Mexico Openin voittaja. Kaudella 2018 hänen voittaessaan kisa kuului PGA Latinoamerica Touriin.

”Tein hyvän tuloksen, vaikka en kyennyt ottamaan hyötyä ensimmäisen 13 reiän loistavista olosuhteista. Svingasin ja löin hyvin, mutta en saanut mittoja kohdilleen ja tuntumaa väylän ulkopuolelta lyömiini lähestymisiin”, Rahm kuittasi päivänsä.

Espanjalaisella on jo neljä ykköstilaa kuluvalta kaudelta, viidennen saavuttaminen herättäisi spekulaatiot uusista ennätyksistä.

Tigerilla ja Singhilla yhdeksän voittoa kauden aikana

Kauden 2009 jälkeen yksikään PGA Tourin sankareista ei ole voittanut yhdellä kautta useammin kuin viisi kertaa. Justin Thomas, Jordan Spieth ja Jason Day ovat kukin yltäneet tähän kertaalleen.

Edellistä vuosikymmentä, jaksoa 2000-2009 voidaan kuvailla varsin poikkeavaksi.

Tiger Woodsilla oli jakson aikana viisi kautta, jolloin hän saavutti enemmän kuin viisi ykköstilaa.

Parhaimmillaan niitä kertyi yhdeksän (2000), samaan ylsi ainoana Tigerin valtakauden 2000-luvulla katkaissut Vijay Singh (2004).

Tigerilla oli eniten voittoja PGA Tourilla 1999-2009 yhdeksän kauden aikana, tämän lisäksi myös 1997 sekä 2013. Yhteensä siis 12 kertaa.

M

Mikäli Rahm voittaa Meksikossa, voimistuvat spekulaatiot 2000-luvun yhden kauden voittoennätyksen rikkomisesta merkittävästi.

Hämmästyttävän 2023 alkukauden voittokulun jälkeen tuntuisi merkilliseltä, mikäli Rahm ei kykenisi seuraavien neljän kuukauden aikana yhtään kertaa, ja sivuamaan 2010 vuodesta käynnistynyttä aikakautta, jolloin viisi voittoa on jäänyt suurimmaksi määräksi.

Tigerin ja Sinngin ohittaminen vaatisi toki lähes täydellistä onnistumista, kuutta ykköstilaa. PGA Tourin ohjelmassa on Mexico Open mukaanlukien vielä 20 kisaa, joista Jon Rahm pelaa arviolta 10-13.

Joka toisen kisan voittaminen loppukaudesta on epätodennäköistä, mutta silti mahdollista. Mexicossa Rahm on espanjaa äidinkieltään puhuvien golfin ystävien ylivoimainen suosikki kannatuksella mitattuna.

Tulospalvelu Mexico Open

Etsi luettavaa