Hyppää sisältöön

Jon Rahm pelaajien valinta Seve Ballesteros Awardin saajaksi: ”Tämä on suuri kunnia”

Jon Rahm ja DP World Tourin johtaja Keith Pelley kuvattuina Dubaissa syksyllä 2019, jolloin Rahm oli myös finaalikisan ja pistelistan ykkönen. KUVA: GETTY IMAGES

Maailmanlistan ykkönen ja US Openin voittanut espanjalainen sai DP World Tourin pelaajien äänestyksessä eniten ääniä 2021 Players’ Player of the Year -valintaa suoritettaessa.

DP World Tourilla luovuttiin toisesta vuosittain tehtävästä vuoden pelaaja -valinnasta.

Golftoimittajien tekemä European Tour Golfer of the Year -valinta jäi historiaan.

Pelaajien arvovaltaa nostettiin, sillä vuodesta 2008 Tourin pelaajajäsenten äänestystuloksen perusteella tehty valinta on entistä arvostetumpi.

Valinnnan julkistaminen venyi käsittämättömän pitkälle, helmikuun puoliväliin.

Voittajaksi julistettiin Jon Rahm, joka jätti taakseen USA:n tähdet Collin Morikawan ja Billy Horschelin, jotka olivat Race to Dubai -listalla espanjalaisen edellä.

PGA Tourin vastaavassa valinnassa Rahm koki tappion Patrick Cantlaylle, joka loisti Fedex Cupin finaaleissa, mutta jäi useimmilla muilla mittareilla Rahmin taakse.

Players’ Player of the Year kulkee myös nimellä The Seve Ballesteros Award.

Viisi majoria voittanut Ballesteros ylsi European Tourilla ( nyk. DP World Tour) ykköseksi 50 kertaa urallaan.

Seve Ballesteroksen nimeä kantavan palkinnon saaminen on suuri kunnia minulle. Sitäkin suuremmalla syyllä sen johdosta, että valinnan tekivät DP World Tourin pelaajat”, Rahm kiitteli DP World Tourin sivuilla.

Valinta osui Rahmiin toisen kerran, hän oli ykkönen myös kaudella 2019.

Äänestys on tehty pelaajien voimin 14 kertaa. Rahmin lisäksi Henrik Stenson ja Lee Westwood ovat tulleet kahdesti valituiksi.

Listakärkenä on kolmasti palkittu Rory McIlroy.

Etsi luettavaa