Hyppää sisältöön

Jon Rahm metsästää viiden miljoonan dollarin pottia Dubaissa – Rory McIlroylla kiusaajan rooli

Jon Rahm ja Rory McIlroy ovat ET:n finaalikisan suurimmat suosikit

Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Bernd Wiesberger, Shane Lowry ja Matthew Fitzpatrick omaavat mahdollisuuden voittaa European Tourin pistelistan kuninkuuden torstaina Dubaissa käynnistyvässä kisassa.

Kauden 47:s ja viimeinen kilpailu tarjoaa voittajalle mahdollisuuden mennä golfin historiaan. Ykköstilasta maksetaan kolme miljoonaa dollaria, enemmän kuin minkään pääkiertueeen kisassa aiemmin.

Mikäli sama mies voittaa myös ET:n pistelistan, kokonaiskorvaus hänelle on viisi miljoonaa taalaa.

Mukana on 50 ET:n tähteä, joista sijoilla  6-51 ( Tony Finau jäi pois) olevat 45 pelaajaa , mukaanlukien Rory McIlroy eivät voi enää pistelistaa voittaa.

Pistelistan kärjessä oleva Bernd Wiesberger on parhaissa asemissa, mutta ennakkosuosikin viitta kauden kuninkaan tittelille on levitetty Jon Rahmin harteille.  Espanjalaiselle riittää voiton lisäksi kakkostilakin, mikäli Wiesberger ei ole kuudetta sijaa korkeammalla, ja Tommy Fleetwood, Shane Lowry tai Matthew Fitzpatrick ei voita kisaa.

Kaikki edellämainitut viisi voivat eri variaatioiden kautta vielä voittaa pistelistan. 

Rory McIlroy on kuitenkin varsinaisen kisan ykkössuosikki ja hänen voittonsa parantaisi oleellisesti Wiesbergerin asemaa. McIlroy on voittanut Dubain päätöskisan kahdesti, hän oli ykkönen syyskuussa pelatussa Fedex Cupin finaalissa, josta kuittasi bonuksia 15 miljoonaa taalaa. Pohjois-Irlantilainen juhli ykköstilaa myös edellisessä kisasssaan Kiinassa, ja on ilmoittanut halustaan palata maailmanlistan ykköseksi.

Järjestäjien, median ja yleisön kannalta täydellinen finaalipäivän kattaus olisi McIlroyn ja Rahmin pelaaminen voitosta sunnuntaina. Myös Rahmin saldo Dubain päätöskisasta on komea, kahdessa kisassa voitto ja nelostila. Hän on pitänyt taukoa voitettuaan kotimaansa mestaruuden.

Mikko Korhosella oli edellisvuonna Dubaissa kaikki mahdollisuudet kivuta kymmenen joukkoon. Päätöspäivänä tuloksen 81 tehhnyt Korhonen putosi sijaluluvulle 57:s, joten torstaina käynnistyvässä kisassa hänellä on varmasti revanssihenkeä.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä.

Selostuksesta vastaa Teemu Tyry.

Torstain ja perjantain lähetysajat: 09.00-15.00

ET:n kotisivut

Etsi luettavaa