Hyppää sisältöön

Jon Rahm johtaa Dubaissa: ”Seve Ballesteroksen rinnalle nouseminen olisi suuri kunnia”

Jon Rahmilla on mahdollisuus saavuttaa sunnuntaina kaksi titteliä

MIke Lorenzo-Vera (-15) johtaa Jon Rahm rinnallaan DP World Tour Championshipia ennen päätöspäivää. Rory McIlroy (-13) väijyy kolmantena.

Espanjalaisista vain Seve Ballesteros (viimeksi 1991) on ollut European Tourin kuningas kauden päätteeksi. Jon Rahmilla on sunnuntaina mahdollisuus viettää tuplajuhlia, mikäli hän voittaa kiertueen päätöskisan Jumeirah Golf Estatesissa.

Voitto toisi varsin todennäköisesti myös Race to Dubain voiton, sillä listan kärjessä oleva Bernd Wiesberger pullahti lauantaina neljän bogin myötä kauas kärjestä.

”Kaikki pelini osa-alueet, etenkin avaukset toimivat hyvin. Viheriöt ovat erittäin hyviä, pallo menee sinne minne sen lähettää. Minulla on hyvä itseluottamuksen taso päällä, tunnen kentän ja se on antanut minulle aiemminkin hyviä tuloksia”, yhteensä 11 kierrosta 50 alle pelannut Rahm myhäili päivänsä jälkeen.

Rahm pelasi tapansa mukaan aggressiivisesti hyökäten sekä avauslyönneisssä linjoja oikaisten, kuin myös lähestymisissään kohden lippua ahtaisiinkin kohtiin.

”En pysty sanoin kuvailemaan, kuinka upeaa olisi voittaa Race to Dubai (ex-European Tourin rahalista), jota kukaan muu espanjalainen  Seven lisäksi ei ole kyennyt valtaamaan, Rahm tunnelmoi lauantaina.

Rahm saa parikseen Mike Lorenzo-Veran,  joka on johtanut peräti viidesti aiemmin 36 reiän jälkeen, mutta ei ole onnistunut voittamaan. 

Dubaissa hän on ollut kisan superyllättäjä. Avauspäivän tulos 63(-9) on kisan historian paras avauspäivänä. Perjantaina ranskalainen voitti pelikaverinsa Rory McIlroyn (69-74), lauantaina Tommy Fleetwoodin (69-70). 

Tulosseuranta

Viasat ja Viaplay näytttävät kisan suorana lähetyksenä sunnuntaina kello 8.30-14.30

Selostuksesta vastaa Teemu Tyry.

Etsi luettavaa