Hyppää sisältöön

Joko on Kalle Samoojan vuoro? ”Pelisuunnitelman mukaan edetään, maltti on valttia”

Kalle Samoojalla näytti hauista kuvaajan toiveen mukaisesti jo ensimmäisenä kisapäivänä

Jorge Campillo (-14) johtaa seitsemäntenä olevaa Samoojaa(-10) neljällä lyönnillä. Sami Välimäki (-7) teki hurjan nousun 15:ksi.

Ensimmäisen reiän parin jälkeen Kalle Samooja sai lauantaina Qatarissa ison vaihteen silmään.

Neljä birdietä nostivat hänet hetkessä tuloslistalla lyönnin päähän kärkimiehist. Tuloksellisesti veto kesti hienosti kahdeksikolle (-5), jonka jälkeen Samooja pelasi parissa. Kierrostulos 66,-5 ja yhteistulos -10 antavat mahdollisuuden taistella jopa voitosta.

”Varsin hyvä nykäisy tänään. Aamulla katselin, että tiukkoja lippuja tarjolla. Piti vedellä rohkeita lähestymisiä ja oikeessa paikassa ottaa vähän iisimmin. Putteri oli lämmin , joten luotin siihen 
lopussa vähän enemmän, Samooja kertasi tiedotteessaan.
 

”Hyvistä asetelmista lähdetään sunnuntain kierrokselle taas kerran”, Samooja jatkoi.

Vaikka turkulainen pelaa vasta toista kauttaa European Touria, hänellä on lukuisia  hyviä kisoja takana kovassakin seurassa. Sveitsin toinen sija uusinnan jälkeen on uran paras, viimeisen kierroksen lipsumisia kärkipäästä  on myös tullut, kaksi viimeistä niistä Dubaista ja Omanista. 

Dubaissa oli kaikki mahdollisuudet kärkikuusikkoona, korkeammallekin. Sijoitus oli 17:s.

Omanissa eroa kärkeen oli ennen päätöspäivää kolme lyöntiä, tuloslistalla Samooja putosi 30:ksi.

Suomalais-espanjalainen play-off uusintana?

Sunnuntaina on uusi mahdollisuus ja Samoojalla on varmasti revanssihenkeä sekä itseluottamustakin kisoista, jotka eivät loppuhetkillä ole tuottaneet toivottua sijoitusta.

”Pelisuunnitelmat on laadittu ja sen mukaan mennään. Rauhallisuus, maltti ovat avainsanoja”, Samooja totesi kolmannen päivän jälkeisessä TV-haastattelussa.

Mikäli päätöspäiväkin pelataan kolmen hengen ryhmissä, seuraksi tulevat ensimmäistä ykköstilaansa tällä tasolla tavoitteleva Jack Senior (-10)  sekä toinen kaksikosta Marcus Armitage – Thomas Detry.

Kilpailu on vielä erittäin tasainen ja voittaja saattaa tulla jopa nykyisen kärkikymmenikön ulkopuolelta.

Kaudella 2014 voitto ratkaistiin uusinnassa, jossa pelasivat Mikko Ilonen sekä Sergio Garcia. Ilosella oli uusinnassa voittoputtikin edessään, lopulta Garcia veti pidemmän korren.

”Se kakkostila, tappio Qatarin kisan uusinnassa on uraltani jäänyt suurimpana pettymyksenä mieleen”, Mikko Ilonen totesi summatessaan uransa vaiheita pian lopettamispäätöksen tehtyään.

Sunnuntain finaalikierrokselle Espanjan Jorge Campillo lähtee ennakkosuosikkina. Suomalaisille kelpaisi loppuhuipentumaksi uusinta, jossa Kalle Samooja hakisi revanssia uusintatappiolleen Sveitsin kisasta.

Tulosseuranta

Viasat ja Viaplay näyttävät Qatar Mastersin suorana lähetyksenä klo 11.00-15.30

Etsi luettavaa