Hyppää sisältöön

Johnson on vihdoin major-voittaja

Dustin Johnson on vihdoin major-voittaja. Sunnuntaina amerikkalainen joutui äärimmäisen kovaan testiin mutta tällä kertaa Dustin nousi voittajaksi vaikeassa tilanteessa. Kilpailun paineet nousivat äärimmäisyyksiin sääntörikkeen seurauksena.

Kahdennellatoista väylällä Shane Lowry ja Dustin Johnson olivat tiukassa kaksintaistelussa kärkipaikasta, kun Johnsonille ilmoitettiin, että hän saattaisi kärsiä lyönnin rangaistuksen viidennen väylän griinillä tapahtuneesta tilanteesta, jossa pallo liikkui Johnsonin tehdessä harjoitussvingejä putterilla.

Johnson ei missään vaiheessa asettanut mailaa maahan pallon taakse ja oletti pallon liikkuneen omia aikojaan. Samaa mieltä olivat myös paikalla ollut tuomari ja kanssapelaaja Lee Westwood

Videokuvan perusteella USGA kuitenkin päätti, että harjoitussvingien läheisyys saattoi liikuttaa palloa. Pahinta oli se, että päätös tilanteesta jäi roikkumaan ilmaan, ja ratkaisu saataisiin vasta kierroksen jälkeen. Johnsonille ja muille pelaajille ilmoitettiin, että amerikkalainen saattaisi joutua lisäämään yhden rangaistuslyönnin tulokseensa. 

Johnson sai kanssapelaajien tuen

Epätietoisuus tuloksesta oli varmasti vaikea taakka kannettavaksi varsinkin, kun otetaan huomioon Johnsonin aiemmat epäonnistumiset majoreissa. Kierroksen aikana suuri joukko pelaajia nousi sosiaalisessa mediassa Johnsonin tueksi ja tuomitsi USGA:n toiminnan.

 

Tällä kertaa Dustin Johnsonin peli ei järkkynyt oudosta tilanteesta huolimatta, ja koko päivän aikana hän missasi vain neljä griiniä. 

Paineet näkyivät Lowryn puttaamisessa

Takaysillä kilpailun paineet näkyivät Shane Lowryn puttaamisessa. Irlantilaisen kolme lyhyttä missiä antoivat Johnsonille kärkipaikan ja mahdollisesti 2 lyönnin johdon ennen viimeistä väylää. USGA:n onneksi sekava tilanne rangaistuslyönnistä ei noussut ratkaisevaan rooliin. Johnson iski lähestymisensä metrin päähän reiästä ja viimeisteli voiton upealla birdiellä.

Kierroksen jälkeen Johnsonin tulokseen lisättiin yksi rangaistuslyönti, mutta voitto oli silti selvä yhteistuloksella -4. Johnson oli kärkiryhmien paras pelaaja sunnuntaina. Loistavat avaukset osuivat väyliin ja lähestymiset pysyivät griineillä. Parit syntyivät kahdella putilla, eikä lähipelille jäänyt suuria paineita. 

Kärkiryhmistä sunnuntaina epäonnistuivat Lee Westwood (80) ja unelmaviikkoaan pelannut Andrew Landry (78). Jason Dayllä ja Sergio Garcialla oli omat mahdollisuutensa, mutta molemmat pelasivat viisi viimeistä väylää kolme yli parin. 

Toista sijaa tuloksessa -1 jakoivat lopulta Shane Lowry, Scott Piercy ja Jim Furyk. Furyk pelasi yhden päivän parhaista tuloksista (66). 

”Onneksi rangaistus ei vaikuttanut lopputulokseen”

Dustin Johnson oli ylpeä esitykseensä varsinkin viime vuoden karvaan tappion jälkeen. Kentällä Johnson oli siinä uskossa ettei rangaistusta tulisi ja hän ei halunnut miettiä asiaa liikaa.

”Onneksi rangaistus ei vaikuttanut lopputulokseen. Se olisi ollut paha asia”, Johnson kertoi helpottuneena. 

Päivän pelin tärkeimmäksi osa-alueeksi Dustin valitsi draivaamisen joka piti paketin kasassa. Viikolla hän oli ykkönen draivien pituudessa (316,8 jaardia) ja griiniosumissa (76,4 prosenttia). Putit per griiniosuma tilastossa Johnson oli vasta sijalla 43. 

Oakmontin kenttä oli täydellinen areena golfkilpailulle. Se tarjosi mahdollisuuden kaikille pelaajille mutta samalla haastoi pelin kaikki osa-alueet. Pelaajan oli osuttava väyliin ja griineihin ja silti selvitettävä lukuisia haastavia putteja. Dustin Johnson ansaitsi mestaruutensa ja oli selvästi viikon paras. 

Leaderboard


Viasat Golf kanavapaketin hankit kätevästi täältä. Saat kaupan päälle GoGolf-lehden vuosikerran.


 

Etsi luettavaa