Hyppää sisältöön

Johnson nousi kärkeen PGA Championshipissä – päätöspäivästä tulossa superjännittävä

Dustin Johnson siirtyi PGA Championshipin kärkeen.

Dustin Johnson siirtyi viime yönä PGA Championshipin kärkeen. Yhdysvaltalainen kiersi kolmannella kierroksella Harding Parkin kentän  65 (-5) lyönnillä, nousi yhteistulokseen -9 ja lyönnin johtoon kauden ensimmäisessä major-turnauksessa.

Entinen maailmanlistan ykkönen aloitti turnauksen tuloksella 69. Sen jälkeen on parantanut tulostaan kahdella lyönnillä joka päivä. Nousujohteisesti pelaavan maailmanlistan viitosen pahimmat uhkaajat ovat Scottie Scheffer ja Cameron Champ, jotka kärkkyvät tuloksessa -8.

Poissa pelistä ei myöskään ole kaksi edellistä PGA Championshipiä voittanut Brooks Koepka, joka hankalasta alkukaudestaan huolimatta on jälleen golfin arvoturnauksessa voittotaistelussa mukana. Koepka on tuloksessa -7, aivan kuten Collin Morikawa ja Paul Casey

Kun kuusi alle parin tuloksessa eli kolme lyöntiä kärjestä löytyy Bryson DeChambeaun, Tony Finaun, Justin Rosen ja Jason Dayn ja Tommy Fleetwoodin kaltaisia pelureita, voidaan sanoa, että sunnuntain päätöskierroksesta on tulossa superjännittävä.

Kärkimies Johnson olikin kierroksen jälkeen kaikkea muuta kuin tulevasta voitostaan varma.

”Jos haluan voittaa, minun täytyy pelata hyvää golfia sunnuntaina, jos haluan voittaa. Se on niin yksinkertaista”, Johnson totesi.

Johnson teki lauantaina peräti kahdeksan birdieä, neljä molemmilla yseillä. Etusysin hän kuitenkin päätti tuplaan. Bogin hän teki kuudennelle reiälle. Takaysi sujui kuitenkin ilman takaiskuja, tässä syntyy päivän viimeinen birdie 17. reiällä.

Eilisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Kiinan Haotong Li putosi neljän lyönnin päähän Johnsonista pelattuaan tuloksen kolme yli parin (73). Kiinalainen johti kisaa vielä 12. reiän jälkeen, mutta 13. hän koki takaiskun lyötyään pallon puuhun, jonne pallo myös jäi.

Li joutui jatkamaan uudella pallolla tiiltä ja korttiin merkittiin tupla. Hän ei toennut tästä ja teki loppuun vielä kaksi bogia päätyen yhteistulokseen -5. Hän jakaa 13:ta sijaa neljän muun pelaajan kanssa.

Viiden lyönnin sisään mahtuu kaikkiaan 20 pelaajaa, joten kilpailussa on vielä paljon pelaajia, joilla on mahdollisuus nousta sunnuntaina voittoon ja päästä nostamaan päivän päätteeksi himoittu Wanamaker Trophy päänsä päälle.

Heidän joukkoon eivät kuulu esimerkiksi Tiger Woods (+2) ja Rory McIlroy (par). Maailmanlistan ykkönen Justin Thomas on tuloksessa -1. Samassa tuloksessa on kisan paras pohjoismaalainen Alex Norén.

Nuori Viktor Hovland lähtee päätöspäivään kaksi yli parin tuloksessa.

Tulospalvelu

Kilpailu on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V sportilta

Etsi luettavaa