Hyppää sisältöön

John Dalylla virtsarakon syöpä: ”Minun täytyy parantaa elämäntapani”

John Dalylla on edessään elämänsä suurin taistelu syöpää vastaan

Kaksinkertainen major-voittaja arveli selkävaivojensa johtuvan munuaiskivistä. Urologit diagnosoivat Dalylle pahanlaatuisen syövän ja leikkasivat tämän välittömästi.

John Daly on menestysvuosiensa jälkeen noussut otsikoihin värikkäällä yksityiselämällään, jota on vauhdittanut runsas alkoholinn käyttö. Elokuussa Dalylle tuli terveysongemia hänen valmistautuessaan Champions Tourin kisaan Missourissa.

Dalylla oli selkävaivoja, joiden arveltiin johtuvan munuaiskivistä. Hän hakeutui skannauksiin, joiden jälkeen tutkimukset tehneellä urologilla oli Dalylle pysättyviä uutisia.

”Munuaiskiviä emme diagnoosissa havainneet, mutta valitettavasti sinulla on virtsarakon syöpä, joka on leikattava välittömästi.”

Suomessa virtsarakon syöpä on miehillä neljänneksi yleisin ja se uusiutuu yli 80 prosentilla potilaista..

”Kolmen kuukauden kuluttua menen uuteen tarkastukseen. Joudun mahdollisesti uuteen leikkaukseen, sitä ei voi tietää. Onneksi he löysivät syövän aikaisessa vaiheessa. Yleensä virtsarakon syöpä ei häviä kerralla. Ehkä tämä ihme minun kohdallanikuitenkin käy”, Daly pyöritteli sanojaan Golf Channelin haastatttelussa.

54-vuotiaan John Dalyn uralla on kymmenittäin skandaalinkäryisiä tapahtumia etenkin kentän ulkopuolella. Uhkapeleissä ja vedonlyönneissä hän on arvellut hävinneensä  50-60 miljoonaa dollaria.

Daly menee USA:n pelaajista ainoana kahden majorin voittajana (1991 PGA Championship, 1995 Open Championship)  historiaan,  joka ei ole päässy Ryder Cupiin. 

PGA Tourilla on voittoja viisi, joista viimeinen vuodelta 2004. Champions Tourilla erittäin vaihtelevasti pelannut Daly saavutti toistaiseksi ainoan ykköstilansa kaudellla 2017. 

Suurin taistelu on edessä.

”Aion kuunnella lääkäereitäni  ja heidän ohjeitaan. Yritän lopettaa myös tupakoinnin. Jos syöpä uusiutuu, se uusiutuu. Jollei se lähde minusta, aion silti jatkaa elämääni  ja pitää hauskaa”

”Mitä ikinä tapahtuukaan, en pelkää kuolemaa. Tietysti haluaisin pelata urani viimeiset vuodet terveenä. Olen hengissä, teen niitä asioita joita minun pitää. Ensisijaisesti toivon, että lapsillani ja perheelläni kaikki olisi mahdollisimman hyvin”, Daly ynnälili tuntemuksiaan Golf Channelille. 

Videolla kooste John Dalyn sensaatiomaisesta läpimurrosta ja voitosta PGA Championshipissa 1991.

Etsi luettavaa