Hyppää sisältöön

Jo toinen dramaattinen peruutus Presidents Cupista – Jason Day ulkona

Jason Day ei pääse pelaamaan Presidents Cupia kotimaahansa

Presidents Cupiin on aikaa enää kaksi viikkoa ja haastajana turnaukseen lähtevä kansainvälinen joukkue sai ikävää Jobin postia.

Väkivahva USA:n joukkue tulee lähtemään Presidents Cupiin ylivoimaisena ennakkosuosikkina siitä huolimatta, ettei maailmanlistan ykkönen, Brooks Koepka ole pelikunnossa. Joukkueen pelaaja-kapteeni Tiger Woods valitsi Koepkan tilalle Rickie Fowlerin täydentämään 12 miehen joukkueensa. 

Kansainvälisen joukkueen kapteeni Ernie Els sai vastikään myös ikäviä uutisia. Australiassa Royal Melbournen kentällä käytävässä joukkuekisassa ei tulla näkemään australialaista entistä maailman ykköstä, Jason Dayta

Korvaajaksi Ernie Els valitsi korealaista voimaan Byeong Hun Anin muodossa, joka löytyy maailmanlistan sijalta 43. Kyseessä on korealaisen debyytti kilpailussa. 

Day vetosi poisjäännissään selkävaivoihin, jotka ilmenivät harjoittelun yhteydessä kotona Palm Springsissa. 

”Toivottavasti Jason paranee nopeasti. Olisi ollut tärkeää saada Jason joukkueeseen ja hänen kokemustaan tulemme varmasti kaipaamaan”, Els lausui PGA Tourin sivuilla. 

Upeasti kauden 2019-2020 aloittanut korealainen saattaa silti olla pelillisesti jopa terävemmässä kunnossa kuin Day. 

”Hyvät uutiset ovat, että tällä hetkellä saan valita joukkueeseen vahvassa vireessä olevan pelaajan, joka oli lähellä jo varsinaista kisapaikkaa ennen Dayn loukkaantumista. Ben An on erittäin tasainen ja lahjakas pelaaja ja hän voi olla joukkueen kantavia voimia”, Els toivoo. 

Anilla on hyvää kokemusta myös reikäpeleistä. 28-vuotias teki historiaa voittamalla US Amateurin 17-vuotiaana, vuonna 2009, joka oli nuorimpana koskaan kisan voittoon ylletty suoritus. 

”Presidents Cupissa pelaaminen on ollut minulle koko kauden päätavoitteita ja puhelu tuli kovin yllättäen. Odotan innolla, että pääsen liittymään joukkueeseen ja toivon voivani auttaa joukkueeni voittoon”, korealainen runoili. 

Etsi luettavaa