Hyppää sisältöön

JIn Young Kon täsmäase – lyö palloa viivasuoraan

Jin Young Ko nousee voittonsa myötä takaisin maailmanlistan kärkeen

Korealaiset hallitsevat suvereenisti naisten golfia. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana he ovat voittaneet tasan puolet majoreista.

Korealaiset hallitsivat alusta loppuun kauden neljättä naisten majoria, Evian Championshipia. Sateisena päätöspäivänä tuloslistalla tapahtui isoja muutoksia. Neljä lyöntiä kärkeä jäljessä ollut Jin Young Ko nousi voittajaksi yhteistuloksella 15 alle parin. Hän voitti myös kauden ensimmäisen majorin, ANA Inspirationin. Voittoja LPGA Tourilla on nyt yhteensä viisi ja Ko nousi maailmanlistan ykköseksi.

”Pelasin hyvin, en ihan täydellisesti, mutta todella hyvin. Säilytin rauhallisuuteni kentällä, vaikka olosuhteet olivat sateen ja ukkosen johdosta kaikille vaikeat”, Ko kertoi kierroksen jälkeen.

Hänen caddielleen Dave Brookerille major-voitto oli jo uran viides. Hän avitti Lorena Ochoan kahteen suurkisan voittoon tämän huippuvuosina, ja toimi myös Grace Parkin apuna tämän voittaessa Nabisco Championshipin vuonna 2004. Vertailupohjaa pelaajien kesken siis löytyy..

”Ko on pallonlyöjänä hyvin poikkeuksellinen. Hän lyöntinsä ovat jatkuvasti viivasuoria ilman kierrettä kumpaankaan suuntaan. Tästä johtuen pituuskontrolli on käsittämättömän hyvä. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”, Brooker kehui työnantajaansa Ranskassa pelattavan Evian Championshipin jälkeen.

Korea vastaan muu maailma 19-19

Korealaiset tulevat jatkuvast leveällä rintamalla naisgolfin isoihin kisoihin ja kiertueiden listojen kärkinimiksi. Kauden 2012 alusta  on pelattu yhteensä 38 naisten majoria ( 4-5 kautta kohden), joista korealaiset ovat voittaneet tasan puolet, 19.  Toinen puolisko (19 voittoa) on sirpaloitunut yhdeksän eri maan pelaajille.

Ei siis ole kahta kysymystä siitä, mikä on maailman ykkösmaa naisten golfissa.

Evian Championshipin tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa