Hyppää sisältöön

Jimmy Walker pelasi upeaan voittoon PGA Championshipissä

Pehmeissä olosuhteissa Walker pelasi viimeiset 28 reikää ilman bogeja. Sunnuntain takaysin kolme birdiä riittivät voittoon yhden lyönnin erolla.

Hetken näytti siltä, että Walker kävelee helppoon voittoon. Jimmyn birdie seitsemällätoista kasvatti eron Dayhin kolmeen lyöntiin. Jännitystä kuitenkin riitti vielä viimeisellä. Walkerin edellä pelannut Jason Day löi upean rautakakkosen neljään metriin ja upotti eagle putin kaventaen eron vain yhteen lyöntiin. Nyt Walker tarvitsi parin voittoon. 

GettyImages

Jimmyn avaus oli varma keskelle väylää. Par vitosen toinen lyönti päätyi kuitenkin griinistä oikealle ja reilusti griinin tason alapuolelle. Walker ei hermoillut vaan nosti pallon varmasti ja järkevästi keskelle griiniä. Vajaan kymmenen metrin matkalta kaksi puttia riitti voittoon. 

Kaudelta 2014 alkaen Walker on voittanut kuusi kilpailua PGA Tourilla. Tällä viikolla hän oli ensimmäistä kertaa johdossa major-kilpailussa. Walker piti tai jakoi kärkisijaa jokaisen kierroksen päätteeksi. Viimeisen kierroksen tulos 67 (-3) pudotti voittotuloksen neljätoista alle parin (-14). 

Väylällä 10 reikään uponnut bunkkerilyönti lähetti Walkerin oikeaan suuntaan. Jimmy teki birdiet myös väylille 11 ja 17.

Väylällä 10 reikään uponnut bunkkerilyönti lähetti Walkerin oikeaan suuntaan. Jimmy teki birdiet myös väylille 11 ja 17.

GettyImages

Strokes Gained tilastoissa voittajan peli toimi kaikilla osa-alueilla. Jimmy oli neljänneksi paras pallonlyöjä, kymmenes puttitilastoissa ja toiseksi paras lähipelissä. Näin Walker kuvaili omaa peliään kilpailun jälkeen:

”Luotin itseeni ja siihen mitä olin tekemässä, luotin golfsvingiin, puttiin, chippiin ja yritin kietoutua ajatukseen, että kaikki tuntui hyvälle, mennä tunteen mukana ja luottaa niihin asioihin, joita olen harjoitellut.”

Kaikki vuoden 2016 major-voitot lähtivät ensikertalaisten matkaan. Tämä kertoo paljon nykygolfin tasosta. Loistavia pelaajia on paljon ja voittoon yltää vain se pelaaja, jonka viikko onnistuu miltein täydellisesti. Kärkitaisteluissa ollaan nähty loistavaa peliä ja kilpailujen taso on huipussaan. 

GettyImages

Vaikka Jason Day (-13) jäi kakkoseksi oli hän tyytyväinen voittokamppailuun:

”Opit eniten kun olet tässä tilanteessa. Näin kasvat pelaajana ja ihmisenä ja tulet paremmaksi. Toivottavasti tämä tuottaa major-voittoja tulevaisuudessa.”

”Olisi ollut kiva uusia voitto mutta olen tyytyväinen, että näytimme hyvän show New Jerseyn faneille. Jotka olivat ehkä hiljaisimmat, joiden edessä olen pelannut”, Day kommentoi sarkastisesti peliä rajusti kannustanutta yleisöä. 

Henrik Stensonin voittohaaveet kaatuivat huonoon puttaamiseen ja tehoton viimeinen kierros pudotti ruotsalaisen seitsemänneksi tulokseen -8. Stenson sijoittui vasta sijalle 77 Strokes Gained Putting tilastoissa kun mukaan laskettiin 86 jatkoonpääsijää. 

GettyImages

Kolmannen sijan tuloksella -10 otti Daniel Summerhays. Neljättä sijaa (-9) jakoivat Branden Grace, Hideki Matsuyama ja Brooks Koepka. 

Leaderboard

Etsi luettavaa