Hyppää sisältöön

Jim Furyk pelasi 58 PGA Tourilla!

Jim Furyk rikkoi PGA Tourin ennätyksen iskemällä korttiin tuloksen 58!

Jim Furykin 58 lyöntiä on alhaisin PGA Tourilla pelattu kierros ikinä. Travelers Championshipin viimeiset ryhmät eivät olleet ehtineet vielä edes kentälle, kun Furyk oli noussut tuloslistalla viidenneksi. Jim on yhteistuloksessa -11 pelattuaan neljännen kierroksen 12 alle parin. Nousu tuloslistalla oli huikeat 65 sijaa. 

Kierros alkoi loistavasti. Furyk teki birdien kakkoselle ja kolmannella hän upotti lähestymisen 135 jaardin matkalta: eagle! Furyk teki birdien neljännelle ja parin viidennelle. Sitten alkoi seitsemän birdien putki väylille 6-12. Etuysin Furyk pelasi tulokseen 27, -8. 

TPC River Highlands kentän par on 70, ja 12 reiän jälkeen Furyk oli kierrosta yksitoista alle parin. Viimeiselle kuudelle väylälle tarvittiin vielä yksi birdie lisää ennätyksen rikkomiseksi.  Tämä onnistui kuudellatoista noin kahdeksan metrin putilla. Kierros päättyi kahteen varmaan pariin. 

Furyk on viimeisin PGA Tourilla 59 pelannut pelaaja. Hän rikkoi haamurajan vuonna 2013. Nyt Furyk on ensimmäinen tuloksen 58 PGA Tourilla pelannut pelaaja ja ensimmäinen kaksi kertaa 60 lyönnin rajan rikkonut pelaaja. 

”On paljon kierroksia loistavilta pelaajilta, jotka eivät koskaan yltäneet tulokseen 58. Ennätyksen tekeminen PGA Tourilla on pieni osa historiaa, josta voi unelmoida”, Furyk sanoi kierroksen jälkeen.

Kierroksen loppu otti henkisesti koville.

”Lyön palloa hyvin ja puttaan hyvin, nyt on pysyttävä pysymään pois pelin tieltä. Älä anna ajatusten hiipiä sisään”, hän kertoi, millaisia ajatuksia päässä liikkui, kun 18. reikä lähestyi.

GettyImages

Isä fiksasi svingin etänä

Furykia on valmentanut koko uran ajan hänen isänsä. Lauantain kierroksen (72, +2) jälkeen Furyk lähetti isälleen kuvia svingistään ja pyysi analyysiä svingin pituuteen. Kävi ilmi, että PGA Championshipin pitkän ja märän kentän seurauksena svingi oli lipsunut liian pitkäksi. Ylä- ja alavartalo eivät toimineet yhdessä. 

”Yritin lyhentää ja tiukentaa svingiä tänään, ja heti startista lähtien kaikki tuntui helpolle ja lyönnit lensivät suoraan lippua kohti.”

Furyk missasi kierroksella vain yhden väylän ja osui kaikkiin griineihin. Strokes Gained tilastoissa Furyk voitti 6,9 lyöntiä pallonlyömisellä ja 3,2 lyöntiä puttaamisella. 

Viisi muuta alittanut 60 lyöntiä

Alle 60 lyönnin kierros on pelattu PGA Tourilla nyt seitsemän kertaa. Kaksi alituksista kuuluu siis Jim Furykille. Muut tuloksen 59 pelanneet ovat Al Geiberger (1977), Chip Beck (1991), David Duval (1999), Paul Goydos (2010) ja Stuart Appleby (2010).

Tulos 58 on pelattu golfkilpailuissa aikaisemminkin, mutta ei koskaan PGA Tourilla. Tuloksen 58 tiedetään pelanneen:

Shigeki Maruyama, U.S. Openin karsinta, 2000.

Jason Bohn, Canadian Tour, 2001.

Ryo Ishikawa, Japan Golf Tour, 2010. 

John Hahn, European Tour Q-School, 2014. 

Stephan Jaeger, Web.com Tour, 2016. 

Tiesitkö, että Jim Furyk käyttää raudoissa pehmeitä regular varsia mutta draiverissa x-stiffiä. Lue GoGolfin juttu Jim Furykin välineistä 2016.

Leaderboard

Etsi luettavaa