Hyppää sisältöön

Jason Day voittoon Arnold Palmerin kilpailussa

Jason Day taisteli ykköseksi PGA Tourilla. Sunnuntaina kilpailu oli erittäin tasainen. Kahden lyönnin johdossa viimeiselle kierrokselle lähtenyt Day menetti kärkiaseman tekemällä bogit etuysin molemmille par vitosille. Kilpailusta muodostui erittäin jännittävä ja ratkaisu tapahtui vasta viimeisellä reiällä. 

Neljä pelaajaa haastoivat kärkipaikasta päivän aikana mutta ainoastaan Jason Day onnistui pitämään tuloskortin puhtaana loppuväylillä. Stenson teki bogit väylille 14 ja 16. Kevin Chappell sortui ratkaisevaan bogiin viimeisellä jääden lyönnin päähän voittajasta. Viimeisessä ryhmässä pelannut Troy Merritt löi kahdeksannentoista lähestymisen veteen tehden tuplan. 

Jason Dayn teki upean birdien seitsemällätoista ja viimeisellä pelasti parin rohkealla bunkkerilyönnillä. Voitto irtosi vain yhden lyönnin erolla. 

Day kertoi, että sunnuntain avausväylillä jännitys näkyi pelissä. Viimeisestä kärkitaistelusta oli kulunut jo pidemmän aikaa eikä kauden koviin odotuksiin ollut tullut vastausta vielä alkukaudesta. Katsojille Day suositteli voittamaan kilpailuja hieman suuremmalla erolla kuin yksi lyönti.

  

 

Day on voittanut nyt neljä kertaa peräkkäin lähtiessään kärkipaikalta viimeiseen päivään. Voittamisen avain on löytynyt Tiger Woodsin avustuksella. Woodsin mukaan oikea mielentila sunnuntaina on aggressiivinen mutta kärsivällinen. Johtoa on pyrittävä kasvattamaan. Kentällä ei saa turhautua jos ongelmia ilmenee. Silloin on vain löydettävä tie voittoon tavalla tai toisella. 

Jason Day sai apua ja ohjeita Tigerilta jo kaudella 2015. Tämän viikon kilpailun aikana kaksikko pysyi yhteydessä tekstiviestien välityksellä. 

Jason Day on voittanut kuusi kertaa reilun vuoden aikana. Arnold Palmer Invitationalin voitto nosti Dayn McIlroyn ohitse maailmanlistalla. Jason Day on nyt listan kakkosena ja ero Spiethiin on pieni. Australialainen ehti jo käydä maailmanlistan kärjessä kauden 2015 lopulla. 

Leaderboard

http://www.pgatour.com/leaderb…

Etsi luettavaa