Hyppää sisältöön

Jason Day toiseen peräkkäiseen voittoon PGA Tourilla

Jason Day otti kauden toisen voiton PGA Tourilla ja siirtyi jälleen maailmanlistan kärkeen. WGC Dell World Match Play Championshipin finaalissa kaatui Louis Oosthuizen 5&4. Ottelu alkoi tasaisesti mutta kääntyi Jason Dayn hyväksi hänen voitettua reiät 7 ja 9. Louis ei saanut tehtyä birdejä ja ottelun energia pysyi Dayn hallussa myös takaysillä. Ottelu ratkesi Jason Dayn birdeihin väylille 14 ja 15. 

Aamun jännittävässä ottelussa Jason Day päihitti Rory McIlroyn. Day pelasi takaysin neljä alle ja voitti ottelun kentän viimeisellä väylällä 1UP. Viimeisellä griinillä Day upotti par putin neljästä metristä ja ratkaisi ottelun.

Jason Day voittoputin jälkeen:

”Ottelu oli todella kova. Olin erittäin jännittynyt putissa ja on hyvä kokea näitä tunteita. Otan tämän päivän kokemuksen mukaan kun pelaan Rorya vastaan tulevissa kilpailuissa.”

McIlroy hävisi myös ”pronssiottelun” Cabrera Belloa vastaan 3&2. 

Rory pysyi silti positiivisena ja näki pelin hyvät puolet. 

Roryn ajatuksia Jason Daytä vastaan käydyn ottelun jälkeen:

”Vain tulos on turhauttava ja pettymys.”

”Pelasin riittävän hyvin voittaakseni. En ehkä käyttänyt luomiani paikkoja kierroksen alussa.”

”Pitkin viikkoa onnistuin upottamaan putteja silloin kun täytyi ja laittamaan paineita vastustajalle.”

”Tänään en vain upottanut niitä putteja, joita tarvitsin ja Jason Day ei antanut mitään helpolla.”

Jason Day on voittanut PGA Tourilla kuusi kertaa viimeisestä kolmestatoista startista. Maailmanlistan kärkipaikka on siis hyvin perusteltu. Match Play viikolla pelin kaikki osa-alueet olivat käytössä. Day myönsi ettei hän ehkä lyönyt palloa yhtä hyvin kuin Rory tai Oosthuizen mutta sai heidät turhautumaan hyvällä lähipelillä. McIlroyta vastaan Dayn ”up and down” onnistui seitsemän kertaa kahdeksasta.

Upeiden chippien ja pitchien lisäksi Jason Day on Strokes Gained putting tilaston kakkonen PGA Tour kaudella 2016.

Day korostaa puttaamisessa griininlukutaitoa ja pituuskontrollia. Kun vauhti on hyvä oikea linja löytyy kuin itsestään.

Day voitti WGC Match Play Championshipin myös kaudella 2014 kun kilpailu pelattiin Arizonassa. 

Ensi viikolla Day viettää neljä päivää kotona ja aloittaa Masters valmistautumisen Augustassa torstaina. Kotona kuntosaliharjoittelu on tärkeä osa valmistautumista varsinkin kun selän kanssa oli ongelmia alkuviikosta. Mastersin Day näkee uutena haasteena, eikä hän halua tuntea oloa liian tyytyväiseksi. 

Day kertoo, että menestyksen paineet ja epämukavat olotilat kentällä on hyväksyttävä. Hän tulee olemaan valokeilassa Augustassa ja näkee tämän vain hyvänä asiana. Ensin täytyy kuitenkin levätä, palautua ja valmistautua. 

 

Live Scoring

http://www.worldgolfchampionsh…

 

 

Etsi luettavaa