Hyppää sisältöön

Janne Kasken lahjatoive: ”Pukinkonttiin lisää tasaisuutta”

Janne Kaske valmistautuu lyhyen kisataukonsa aikana Asian Tourin kisoihin Floridassa

Janne Kaske (57:s) ja Sami Välimäki (64:s) sortuivat viikonlopun kierroksilla epätasaisuuteen, eikä nousuun ollut mahdollisuuksia.

Janne Kaske teki Australian PGA:ssa neljän päivän aikana vain yhden birdien vähemmän kuin voittaja Adam Scott (13-14). Toki Scottilla oli kortissaan kolme eaglea 15:lla väylällä. Valtava ero tuloksissa oli luonnollisesti parin ylittävien tulosten määrässä. 

Lopullista eroa ykkösen ja sijaluvulle 57:s jääneen Kasken välille tuli 18 lyöntiä.

”Tänään oli oikeastaan aineksia ihan hyvään rundiin. Up&downit menivät luokattomasti. Seitsemän kertaa olin viheriön ympäristössä. Yksi näistä oli par-nelosella avauksen jälkeen, yksi par-viitosella kaksi kertaa lyötyäni. Kertaakaan en päässyt kahdella reikään, kahdesti lyöntejä tuli neljä kappaletta. Siinä meni scooraamisen mahdollisuudet. Tuntui että löysin ne kaikista mahdottomimmat chippipaikat tänään näillä muodokkailla greenin ympäristöillä”, Kaske löysi tilastoista oleellisen kohdan.

”Peruslyöminen jonka kanssa on ollut viime kuukaudet ongelmia, tuntui menevän parempaan suuntaan tällä viikolla. Tässä on nyt kaksi viikkoa aikaa jatkaa sen parantamista, kausi käynnistyy Asian Tourilla jo tammikuun ensimmäisellä puoliskolla. Tämä kausi oli tuloksellisesti vuoristorataa. Muutamia loistavia hetkiä ja läpimurto tietyllä tapaa, mutta myös erittäin huonoja jaksoja. Toivon joulupukilta enemmän tasaisuutta peliini, Australiasta Floridaan vanhempiensa seuraan pyhiksi matkaava Kaske viestitti Gold Coastilta.

Janne Kaske pelasi kauden aikana 25 kisaa. Hän oli Koreassa pelatussa Asian Tourin kisassa kakkonen. Se jäi kuitenkin ainoaksi sijoitukseksi kymmenen joukkoon. Karsiutumisia kertyi kymmenen.

Maailmanlistalla sijoitus oli ennen viikonloppua 702., uran paras noteeraus 423:s on kaudelta 2015.

Sami Välimäki (+7) hävisi Scottille 20 lyöntiä. Viimeisenä päivänä hän oli ensimmäisen puoliskon jälkeen yksi alle. Sisääntulossa kortti oli värikäs, kierros päättyi tuplapariin ja tulokseen 77. Välimäen kalenterivuosi 2019 oli loistava, yhteensä viisi voittoa ja karsinnoista saatu kortti ET:lle ensimmäisellä ammattilaiskaudella ovat suomalaista golfhistoriaa.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa