Hyppää sisältöön

Janne Kasken ensimmäinen konsertti perjantaina Gumbölessa: ”Varmuudella jännitän enemmän kuin koskaan goflkentällä”

Perhosia vatsassa perjantain debyyttikeikalla? Janne Kaske luo tunnelmaa Espoo Golfin Kartanokävelyn illanvietossa

Perjantaina Espoo Golf eli Gumböle ja Espoon Golfseura järjestää kahden kierroksen yhteislähtökisan kentillään. Päivä päättyy avoimeen illanviettoon Gumbölessa.
Hurriganes Tributessa kitaran varressa on Asian Tourilla pelaava Janne Kaske.

Gumböle Golf ja EGS ovat jo monena vuonna järjestäneet kentillän yhteiskisan Espoo Golf Kartanokävelyn, jossa saman päivän aikana pelataan molemmilla kentillä. Tapahtuma on nyt avattu markkinointimielessä myös vieraille.

Kisa pidetään tulevana perjantaina siten, että EGS:ssa on yhteislähtö aamulla ja lounaan jälkeen toinen kierros käynnistyy Gumbölessä kello 15, jonka jälkeen juhlaväki nautti grilli-illan antimista. Illanviettoon voivat liittyä myös ne, jotka eivät ole kisoihin osallistuneet.

Paikalla tunnelmaa luomassa on myös bändi ja teemana Hurriganesin musiikki. Kitaran varressa on Suomen ykköspelaajiin kuuluva, Asian Tourilla kilpaileva Janne Kaske.

”Luvassa on tiukka setti Hurriganesin klassikkoja. Oon soitellut monta vuotta kitaraa, mutta lähinnä kotona omaksi ilokseni. Yleisesti aikataulu ei mulla oikein anna periksi keikkojen soittamiseen, mutta olen silloin tällöin käynyt muusikkoystävieni keikoilla lavalla parin biisin ajan”, Kaske taustoittaa uutta aluevaltaustaan.

Janne Kaskea on mahdollista nähdä kesällä tositoimissa vain konserttilavalla. Hän keskittyy muun ajan harjoitteluun, eikä osallistu Vierumäen CT-kisaan.

Janne Kaskea on mahdollista nähdä kesällä tositoimissa vain konserttilavalla. Hän keskittyy muun ajan harjoitteluun, eikä osallistu Vierumäen CT-kisaan.

GETTY IMAGES

”Paras kaverini soittaa Remu Aaltosen bändissä Ganesia, joten olen saanut häneltä vähän vinkkejä. Onneksi perjantain keikalla rummuissa ja bassossa olevat herrat Jone Ullakko (rummut ja laulu), Time Schleifer (basso ja laulu) ovat rautaisia ammattilaisia, mikä tekee kitaroinnista helpompaa.”

”Se on kuitenkin varmaa, että ekan biisin aikana jännitys on huomattavasti korkeammalla tasolla kuin mitä olen koskaan golfkentällä kokenut”, Kaske ennakoi.

Tapahtumaa organisoiva toimitusjohtaja Markku Ignatius muistuttaa, että Gumbölen illanvietto (19.30-) on avoin myös niille, jotka eivät osallistu varsinaiseen tapahtumaan

”Kilpailussa on vielä paikkoja jäljellä. Uskon, että omille ja vieraille Kartanokävely, kaksi ruokailua ja illanvietto ovat mainio kokonaisuus, jossa saa käsityksen kentistä sekä yhteisöistä”,  hän mainostaa.

Espoo Golf Kartano kävelystä löydät lisätietoja täältä. Ilmoittautumisaikaa on pidennetty, ja se päättyy virallisesti keskiviikkona kello 16. Koko lystin hinta ruokailuineen on 69 euroa.

Kenttä on mainiossa kunnossa

GoGolf testasi sunnuntaina Gumbölen  kentän Espoossa. Allekirjoittaneen lisäksi vieraina olivat TV-kuuluttaja, toimittaja Anna-Liisa Tilus sekä Suomen kaikki 118 täysmittaista kenttää kiertänyt Heikki Lindevall. 

Gumbölen valtteja ovat keskeinen sijainti, nopeasti kierrettävä kaksijakoinen kenttä, sekä hyväkuntoiset viheriöt. Lisäpisteitä Gumböle ansaitsee klubitalon kuntosalista sekä simulaattorista.

Anna-Liisa Tilus ja Heikki Lindevall antoivat täydet kymmenen pistettä Gumbölen viheriöiden kunnolle

Anna-Liisa Tilus ja Heikki Lindevall antoivat täydet kymmenen pistettä Gumbölen viheriöiden kunnolle

Teemu Tyry

Ensimmäinen yhdeksiköistä on maastoltaan muodokkaampi ja vaihteleva, myöhemmmin valmistunut takaysi puolestaan viheriöiden sekä niiden ympäristön puolesta huippuhieno testi paremmallekin pelimiehelle.

Talvi oli Gumbölelle hankala ja kentän avaaminen viivästyi oletetusta parilla viikolla. Heinäkuun puolivälissä kunto oli koko kentän osalta erinomainen. Ensimmäiset kolme viheriötä ovat suuria, näennäisen tasaisia, mutta myös ”kallellaan” toiselle reunalle tuloksentekoa haastavalla tavalla. Käytännössä viheriöt ovat etenkin hankalilla lipunpaikkoja stimp-lukujaan huomattavasti nopeampia.

Vierumäellä pelaava Anna-Liisa Tilus vieraili kierroksen aikana melkoisen usein bunkkereissa, jotka tulevat peliin lyöntien karkaillessa. Hän ei tätä valittanut, vaan nosti molemmat peukut viheriöiden kunnolle.

”Nämähän ovat kuin samettia, todella hyviä”, Vierumäellä golfoppinsa saanut ja Vierumäen Golfseuraa edustava Tilus kehui useaan otteeseen.

Heikki Lindevall aloitti golfin 26 vuotta sitten.  Kotimaisia kenttiä hän on ”napsinut” matkoillaan pikkuhiljaa. Gumbölen kunnosta Lindevallilla oli yhteneväinen käsitys Tiluksen kanssa.

”Huomasin jossain vaiheesssa, että sehän on kohtuullisen helppoa saada nämä kaikki pelattua”, Lindevall kertoo kenttien bongailustaan, jossa Sarfvikin Old Course muodostui viimeiseksi (118:s).

Gumbölen viheriöt ovat saaneet viimeisten viikkojen aikana syystäkin varsin paljon kehuja

Gumbölen viheriöt ovat saaneet viimeisten viikkojen aikana syystäkin varsin paljon kehuja

Teemu Tyry

Lindevall on pelannut golfia myös ulkomailla ahkerasti. 150 kentän raja rikkoontuu pian. Hän suuntaa talvikaudeksi Portugaliin, jossa toimii muun muassa Golfreseptin yhteysmiehenä long stay -asiakkaille.

”Suomessa on paljon hyviä kenttiä, enkä ole niistä omaa listaakaan tehnyt. Eniten kiinnitän huomiota palvelun tasoon, siihen miten siihen on panostettu ja millainen on henki kentällä. Näissä on suuria eroja ja paljon kehittämistä”, hän pohti kierroksen aikana.

Gumböle ja EGS seurustelevat, pariutuminen harkinnassa

Gumbölen ja EGS:n kentät sijaitsevat naapuruksina, näiden välissä on vain Espoon kaupungin omistuksessa oleva kaupunginjohtajan virka-asunto, Gumbölen kartano. 

Golfyhteisöt ovat tehneet pitkään yhteistyötä, jonka yhtenä muotona näkyy jo markkinoinnissa ja viestinnässä käytetty nimi Espoo Golf.

Yhteisöillä on yhteinen toimitus/toiminnanjohtaja Markku Ignatius.

”Kyllä meillä hyvä pöhinä on, paljon visioita yhteisestä tulevaisuudestakin, joka olisi luonnollista jatkoa viimeisten vuosien tapahtumille. Tämä vuosi tuli nopeasti vastaan, hyppäsimme kaikki kuin liikkuvaan junaan. Seuraaville kausille ja tulevaisuuteen ulottuvia strategioita valmistellaan syksymmällä. Sen olen havainnut, että usko Espoo Golfin nimen alla luotaviin tuotteisiin ja palveluihin on olemassa”, Ignatius kertoo mielipiteenään. 

Juridisia päätöksiä yhdistymisestä ei kuitenkaan vielä ole tehty. Selvityksen alla on monia asioita. Molemmilla osapuolilla on omia isoja lainarastejaan pankeille.

Gumböle on suurella todennäköisyydellä tuomassa markkinoille syksyllä osakesarjan, jonka ostanut saa halutessaan panna sen lepoon ja vastikkeettomaksi. Vastaavia on Suomessa ainakin Tarina Golfissa, Nevaksessa sekä Ringsidessa.

Gumböle Golf kotisivut

Etsi luettavaa