Hyppää sisältöön

Janne Kaske valmiina Asian Tourin suurkisaan: ”Tällaisen setupin pitäisi sopia minulle”

Janne Kaske otti mittaa Henrik Stensonin puu-kolmosesta keskiviikkona rangella

Janne Kaske pääsee mittaamaan taitojaan maailman parhaita vastaan torstaista lähtien Singaporessa. Nousukuntoinen Kaske lähtee luottavaisena Asian Tourin lippulaivakisaan. Treenit Janne pääsi vetämään suoraan Henrik Stensonin vieressä.

”Viime vuonna olisin ollut narujen takana vain ihailemassa kun Henrik Stenson vetää palloja. Nyt kun oli rangella vapaa paikka hänen takanaan niin tottakai menin siihen lyömään”, Janne Kaske viestittää. 

Stenson on yksi Asian Tourin tapahtuman tähdistä Singapore Openissa. Muut maailmantähdet kisassa ovat muun muassa Justin Rose, Jazz Janewattananond, Ryo Ishikawa ja pituuslyönnin maailmanmestari Jamie Sadlowsky. Kisa valittiin hiljattain Asian Tourin viime vuoden parhaaksi tapahtumaksi ja kenttä niin ikään pelaajien suosikiksi. 

Janne Kaske ei joudu tänä vuonna selailemaan kisaa köysien väärältä puolelta. Viime vuonna hän jäi toiselle varasijalle. Tänä vuonna Sentosa Golf Club on tullut tutuksi köysien sisäpuolelta. Tunnelmat kisaan ovat vahvat jo ennen sen alkamista. 

”Terveisiä Singaporesta! Täällä on kaikki valmista ja tuntuu että olisin kaikilla osa-alueilla huomattavasti terävämpänä kuin pitkään aikaan! Kenttä on melko pitkä, paljon tullaan keskiraudoilla ja välillä vähän pidemmilläkin sisään. Kiva ettei tästä kisasta ole tulossa wedge ja puttikisaa, tämmöinen setup sopii mulle yleensä paljon paremmin”, Janne kertoo ennakkotunnelmat tapahtumaan. 

Miljoonan dollarin kisassa on Asian Tourin mittakaavassa paljon panosta. Ensimmäisellä viikolla Hong Kongissa Janne otti mukavan shekin sijalla 35. Tällä viikolla tavoitteena on entisestään kirkkaammat sijoitukset. 

Tunnelmaan ei ole vaikea virittäytyä. Tarina rangesessiosta Henrik Stensonin vieressä kertoo varmasti kaiken oleellisen. 

”Tässä kisassa on aina maailmanluokan tunnelma. Tänään löytyi vapaa paikka rangella suoraan Stensonin vierestä. Kivoja hetkiä tietyllä tapaa kun vuosi sitten olisin ollut narujen toisella puolella turistina katselemassa miten se vetää. Nyt oli lähinnä mielessä että mä painan tän puu3:sen ihan tahallaan sen ohi”, Kaske naurattaa. 

Saa nähdä miten Stensonin kuuluisat puu-kolmoset pärjäävät Kasken luodeille tämän viikon kisassa. Stenson ei vielä tullut sen tutummaksi, vaikka Suomea muutamia sanoja sujuvasti puhuukin. 

”En viitsinyt häiritä kun sillä oli siinä treenit ja puhelut koutsin kanssa menossa.” 

Ehkä viikonloppuna Göteborgin mies pääsee ottamaan mittaa porvoolaislähtöisestä Jannesta. Kaske aloittaa pelinsä Singapore Openissa kello 13.10 paikallista aikaa. Aikaero Singaporeen on kuusi tuntia, Suomen aikaa Kaske aloittaa kello 7.10. 

Kisa nähdään suorina lähetyksinä Viaplayn kanavilta. 

Etsi luettavaa