Hyppää sisältöön

Janne Kaske pyrkii mukaan mystiselle Japan Tourille: ”On tässä vähän semmoinen ´suljetun tourin´ fiilis”

Janne Kaske on kääntänyt katseen myös Japanin suuntaan Aasian valloituksellaan

Aasiassa uraansa rakentava Janne Kaske on tavoittelemassa uutta aluevaltausta. Hän osallistuu Japan Golf Tourin karsintoihin. Kiertue on rahallisesti mitattuna maailman kolmanneksi suurin kiertue PGA Tourin ja European Tourin jälkeen.

Janne Kaske aloitti tänään Japan Golf Tourin karsinnat suoraan toisesta vaiheesta. Nelivaiheisen karsinnan läpäiseminen olisi kova juttu, sillä kyseessä on maailman kolmanneksi suurin golfkiertue. Mikä sai Kasken lähtemään Japanin kiertueen karsintoihin? 

”Pääsin Aasian Tourin jäsenenä suoraan toiseen vaiheeseen. On tässä vähän semmoinen ’suljetun tourin’ fiilis, mutta ei nyt mitään ennenkuulumatonta. Japanilaiset ovat kovia fanittamaan omiaan, ja golf on täällä iso bisnes, joten sen takia varmaan tätä touria eivät edes yritä tuoda pois tältä saarelta”, Kaske sanoi.

”Kentät ovat aivan superiam, ja isot rahathan täällä on jaossa. Karsinnoista saatava kategoria täältä on vahva ja sillä on paljon helpompi pitää kortti kuin Aasian Tourilla. Tämä ja se että uskon näiden kenttien sopivan omalle pelilleni ovat pääsyyt, miksi tänne kovasti haluaisin”, Kaske perustelee. 

Japan Golf Tourilla jaetaan myös runsaasti maailmanlistan pisteitä. Useasti on helppo hämmästellä, kun major-turnauksissa on mukana lähemmäs kymmenen japanilaista, joista muu maailma ei tunnu juurikaan tietävän mitään. 

”Täällä on rahaa jaossa kolmanneksi eniten PGA Tourin ja ET:n jälkeen, ja varmaan se vaikuttaa myös world rankingin pisteisiin, vaikka he pelaavatkin täällä vain keskenään”, Kaske taustoittaa. 

Toisesta vaiheesta toiseksi viimeiseen vaiheeseen etenee 38 pelaajaa. Kaske uskoo, että sen ei pitäisi tuottaa juuri ongelmia. 

”38 pääsee jatkoon tältä kentältä, ei pitäis tuottaa ongelmia. Pääsen ottamaan vahvalla draivaamisella ihan hyvän niskalenkin tästä kentästä.”

Jannen avauskierros ei kuitenkaan ollut sitä mitä tilattiin. Kierrostulos 74 avauskierroksella pitää porvoolaislähtöisen Kasken kilpailun sijalla 74. Jatkoonpääsyraja asettuu ensimmäisen kierroksen tulosten perusteella kohtaan 71 (-1). 

Kilpailussa on kuitenkin vielä kolme kierrosta aikaa nousta rajan oikealle puolelle! Kasken edellinen kilpailu Asian Development Tourilla päättyi tulokseen 64 (-8), joten alhaisia tuloksia pitäisi löytyä koneesta, kunhan Japanin ilmasto on otettu haltuun! 

Etsi luettavaa