Hyppää sisältöön

Janne Kaske luottavaisena ET:n karsintafinaaliin: ”Tärkeintä on pysyä rauhallisena”

Janne Kaske lähtee karsintafinaaliin tilanteesta

Janne Kaske lähtee Luminen kahdella kentällä pidettäviin kuuden kierroksen työpaikkahaastastatteluihin ensikertalaisena hakemaan paikkaa niiden 25 joukosta, jotka saavat kortin ET:lle kaudeksi 2020.

Janne Kaske on rakentanut jo vuosia uraansa Aasiassa, pääkiertueen lisäksi lähinnä Aasian kakkoskiertueella, sekä Thaimaassa. Päättyvän kauden ja koko uran suurin saavutus oli toinen tila Korean osakilpailussa, jota Virvikin kasvatti johti pitkään, pääsi uusintaan jääden siinä kakkoseksi missattuaan ratkaisun hetkillä metrin mittaisen voittoputin.

33-vuotias Kaske kuittasi kuitenkin saavutuksestaan lähes 100 000 euroa ja sai nykyisellä 22:lla tilalla Tourin rankingissa itselleen paikan ET:n karsintafinaaliin. 

Kokemus on hänelle ensimmäinen, tuntemattomia olivat myös vielä alkuviikosta Luminen kentät, Lakes ja Hill. Viikonloppuna Kaske sai vielä kisarutiinia Bangkokissa pidetyssä kisassa, jossa hän pääsi loistavan toisen kierroksen (66) ansiosta jatkoon ja sijoittui 39:ksi.

”Lyöminen on ollut viime aikoina vähän ailahtelevaa, mutta lähipeli on toiminut ja olen saanut sentään jonkunlaisia tuloksia aikaiseksi”, Janne Kaske kertoi vireestään.

Kakkostila on hänen ainoa sijoituksensa kymmenen joukkoon kaudella 2019, edellisvuonna niitä kertyi lähinnä alemmilta tasoilta peräti kahdeksan. 

”Olen ekaa kertaa täällä Luminessa, pelasin jo harkkarundin Lakesilla, joka  on tosi ”straightforward-kenttä”, melko helppo ,mutta tuulessa tietenkin kaikki on haastavampaa. Ruoho ja pinnat ovat tietenkin melko erilaiset täällä syksyisessä kelissä kuin mihin olen tottunut, mutta sain tänään vähän juonesta kiinni.”

”Kuuden rundin kisassa mun mielestä tärkeintä rauhallisena, muutama huono hetki ei vielä kaada koko hommaa sillä kisa on varsinainen maratooni”, Janne Kaske muistuttaa itseään.

European Tourin kisaan Janne Kaske pääsi mukaan 2017 Volvo China Openissa, jolloin taival päättyi kahteen kierrokseen. Challenge Tourilla hän on pelannut vuosien varrella 15 kilpailua, jatkopaikka on irronnut kuusi kertaa, mutta 20:n ensimmäisen joukkoon hän ei ole sijoittunut.

Kaske aloittaa perjantaina urakkansa European Tourin karsintafinaalissa Lakes Coursella kello 11.45 Suomen aikaa.

Starttiajat

Etsi luettavaa