Hyppää sisältöön

Janne Kaske ET:llä Mauritiuksella ”Tuntuu kuin paikka olisi tehty minulle”

Janne Kaske avaa kauden 2020 Hong Kongissa

Janne Kaske nauttii olostaan Mauritiuksella. Tiistaina ohjelmassa oli kevyt treeni ja keskiviikkona on luvassa harjoituskierros kentällä.

Janne Kaske pelaa European Tourin ja Asian Tourin yhteiskisassa Mauritiuksella torstaista alkaen. European Tourin osakilpailuna kyseessä on porvoolaislähtöisen Kasken toinen. Ensimmäinen kerta oli pari vuotta sitten Kiinassa maanantai-karsinnan kautta. 

Aika on tehnyt Kaskesta entistä varteenotettavamman menestyjän myös isommissa kisoissa. Tänä vuonna hän oli voittaa suuren Asian Tourin kisan Koreassa ja European Tourin karsinnoissa hän venyi upeasti jatkoon vaikka putterin kanssa oli läpi viikon paljon vaikeuksia. 

Kaske pääsee kuitenkin tänä vuonna esiintymään enemmänkin European Tourilla. Asian Tour -kategoriansa avulla hän saa 4-5 kisaa, jonka lisäksi European Tour kategoriallaan vähintään toiset vastaavat. Mauritius on mahdollisuutena ensimmäinen päästä isoihin parrasvaloihin European Tourin kisassa. 

”Veto (lyönti) tuntui hyvältä tänään! Pinnat, ilmasto ja muutenkin fiilis paikasta on semmoinen että tää on kuin tehty mulle. Luulen että vois olla hyvä viikko tulossa!”, Kaske tunnelmoi paratiisisaarelta. 

European Tour -status kilpailulla ei sinänsä vaikuta Kasken valmistautumiseen tai jännitystilaan millään tavalla. Millaisia tavoitteita Kaske asettaa itselleen tärkeään kisaan?

”No ei nyt mitään sen kummoisempia tavoitteita ole asetettu mutta sanotaan että ihan yllätysvalmis ja optimistinen olo! Vaikka kyseessä on ET:n kisa niin ei se vaikuta mulla kisajännitykseen tai omiin odotuksiin mitenkään, varsinkin kun pelataan itselleni kotoisissa olosuhteissa. Kisa kuin kisa niin hyvällä pelillä pelataan kärjessä ja huonolla sitten otetaan mitä on otettavissa”, Janne jatkaa. 

Mauritiuksen kisan palkintopotissa on European Tourin mittakaavassa pieni summa, miljoona euroa. Asian Tourilla kisa lukeutuu vuoden suurimpien joukkoon. Asian Tourin rahalistalla Kaske löytyy sijalta 26 ennen kauden kolmea viimeistä kisaa. Käytännössä hän on varmistanut kategorian, jolla pääsee mukaan kaikkiin yhteiskisoihin myös ensi kauden kalenterin puolella. 

”Jos varmistan sijoituksen noin 30 parhaan joukossa rahalistalla, niin pelaan Australian ET-kisan joulun alla, johon European Tourin kategoria riittää. Jos en, saatan pelata Asian Tourin kilpailun Thaimaassa samaan aikaan”, Janne kertoo loppuvuoden kalenteriaan. 

Kaske aloittaa torstaina kilpailun kello 08.20 Heritage Golf Clubin kymppitiiltä. Teemu Putkonen aloittaa 30 min aikaisemmin uransa ensimmäisen European Tourin kisan samalta tiipaikalta. 

Etsi luettavaa