Hyppää sisältöön

Janne Kaske avaa kautensa Hong Kongissa: ”Kaupungin laitamilla ei ole mitään poikkeavaa”

Janne Kaske avaa kauden 2020 Hong Kongissa

Janne Kaske on ainoa suomalainen, joka pääsee pelaamaan kauden 2020 avaavan miljoonan dollarin Hong Kong Openin. Teemu Putkonen on myös paikalla, mutta hänen harteilleen jäänee tällä viikolla ainoastaan Jannen bägin kantaminen.

Janne Kaske saa kauden kahteen ensimmäiseen kisaansa osaavan kaverin, sillä kiertueella viime kaudella sijalle 97 jäänyt Teemu Putkonen on Kasken caddiena niin Hong Kongissa kuin ensi viikolla Singaporessa. Kaske lähtee uransa ensimmäistä kertaa Asian Tourin kauteen todella vahvalla kategorialla, jolla pääsee pelaamaan kaikki suurkilpailut. Teemu Putkonen on Hong Kongissa kuudes varamies, ensi viikon kisaan hän hakee paikkaa maanantaikarsinnasta.

Tällä viikolla kiertue käynnistyy Hong Kong Openilla, joka lukeutuu kiertueen suuriin kisoihin. Miljoonan dollarin potista taistelevat Kasken lisäksi muun muassa Shane Lowry ja Tony Finau, jotka on ostettu kisan tähdiksi. 

Kaske vietti joulun lomaillen vanhempiensa kanssa. Lomalla myös pelattiin rentoa golfia, joten ehkä se on avannut pieniä solmuja, joita Jannella oli loppukaudesta. 

”Mulla oli hyvä rento joulu/uusivuosi perheen kanssa ja nyt levänneenä uuteen kauteen. Huomenna harkkarundi luvassa. Pelasin tällä kentällä aikanaan läpi Volvo China Openin karsinnasta. Kyseessä on siis yhdistelmäkenttä mutta noin seitsemän reikää näyttää olevan entuudestaan tuttuja”, Janne laskeskelee. 

Asian Tourin kalenterissa on kaksi osakilpailua peräkkäin. Miljoonan kisat antavat hyvää osviittaa kohti taukoa, joka tulee olemaan reilu kuukauden mittainen ennen kuin kausi jatkuu Uudessa-Seelannissa. 

”Tottakai olisi kivaa saada lentävä lähtö kauteen”, Kaske myöntää. 

Hong Kongissa ei ole myöskään tarvinnut pelätä henkensä puolesta levottomuuksien takia. ”Ollaan täällä vähän keskustasta kauempana niin ei ole näkynyt mitään poikkeavaa.”

Kiertueen kalenteri on tehty vain kesään asti. Kaksi yhteiskilpailua löytyy European Tourin kanssa. Hero Indian Open, joka pelataan maaliskuun loppupuolella ja Malesian Open, joka on kalenterissa merkitty huhtikuun puoleen väliin.

Etsi luettavaa