Hyppää sisältöön

Jämi Snow Golf on päiväretken arvoinen luontokokemus – 20-vuotisjuhlakilpailu helmikuussa

Hannu Narvin perustama täysmittainen 9-reikäinen lumikenttä on elämys, jollaisen toivoisi mahdollisimman usean golfarin liittävän pelikokemustensa joukkoon. Ennen joulua käynnistynyt kausi kestää pitkälle kevääseen.

Jämi Snow Golf järjesti edellisen vuoden tapaan ennen joulua kilpailun, jollaisia kentällä pidetään etenkin viikonloppuisin läpi talven.

Kilpailuhenkisille kerrottakoon, että Jämin kenttä on myös sloupattu. Kierroksen aikana pääsee hurmoksellisiinkin tunnetiloihin normaalista poikkeavien puitteiden ja talven yhteisvaikutuksesta.

Talvi, lumipeite ja mäntykankaalle rakennettu kenttä ovat olleet osa Jämin luontoaluetta jo 2000-luvun alkupuolelta.

Vierailin Jämillä 2000-luvun toisella puoliskolla ja ihastuin ikihyviksi.

Jämi Snow Golf jättää kävijään muistijäljen, joka omalla kohdallani oli ihailua ja kiitollisuutta siitä, kuinka upeasti kenttä minimaalisine puitteineen on saatu osaksi luontoa.

Kokonaisuutta kelpaa ja on syytä esitellä tilanteen tullen niillekin, jotka eivät golfia vielä , sekä ulkomaisille vieraille, joiden arvoasteikolla lumella golfaaminen saattaa hyvin mennä kokemuksena ohi kansainvälisten huippukenttien.

Lupasin itselleni ottavani päiväretken Jämijärvelle vuosittaiseksi traditioksi, mutta tämän toteuttaminen on toistaiseksi siirtynyt.

Saan kuitenkin muistoista ja tunnelmasta edelleen kiksejä katsomalla kuvia ja videoita.

Suomessa on lukuisia yhden henkilön tai pienen ryhmän ideasta rakentuneita isoja ja pienempiä golfkenttiä, joista Hannu Narvin lumikenttä Jämillä nousee golfin osalta perustellusti kansallisaarteiden joukkoon.

.

Hannu Narvia on kiittäminen Jämin lumikentän ideoinnista ja käynnistämisestä.

Narvi on edelleen mukana kehittämässä ja hoitamassa kenttää, jolle edellistalvena avattiin kolme uutta, entistäkin parempaa väylää.

Jämi Snow Golf ry. pyörittää kentänhoitoa, kilpailuja sekä tapahtumia talkoovoimin.

Vieraspelaajat muodostavat etenkin viikonloppuisin melkoisen suuren osan pelaajista, ja palaavat hyvällä prosentilla takaisin toimien myös Jämi Snow Golfin tehokkaimpina suosittelijoina.

Läpi talven pelaaville on tarjolla 100 euron hintaan pelioikeus. Päiväpelimaksu on 20 €.

Lisätietoja kentästä, ajo-ohjeista, muista palveluista sekä kilpailuista löydät linkistä.

Tärppinä kerrottakoon, että Jämi Snow Golf järjestää kentän 20-vuotisjuhlat Laskiaissunnuntaina 19.2.2023

Jämi Snow Golf

Etsi luettavaa