Hyppää sisältöön

Jaetaanko golfissa liikaa rahaa? Players Championshipin pottiin taas huima korotus

Rory McIlroy kuittasi 2

Jos olet menestyvä golfammattilainen, ei raha ole ongelma. Tänä vuonna rikotaan taas uusia ennätyksiä kun Players Championshipin palkintopotti julkaistiin.

Rory McIlroy voitti vuoden 2019 Players Championshipin Ponte Vedra Beachissa sijaitsevalla Sawgrassin kentällä. Klassikkokisa on myös palkintopotillisesti kuulunut vuosittain suurimpiin. Viime vuonna potissa oli 12,5 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus oli 2,2 miljoonaa. 

Tänä vuonna pottiin on lisätty jälleen rahaa. Maaliskuun 12.päivä käynnistyvässä kisassa jaetaan tänä vuonna peräti 15 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on 2,7 miljoonaa dollaria. Onko rahalla kuitenkaan enää yhtään mitään väliä? 

Muun muassa European Tourin aavikkokisoissa tilanne on melko nurinkurinen. Erityisesti Saudi-Arabian kisassa, mutta myös Abu Dhabissa ja Dubaissa jaetaan todennäköisesti paljon enemmän niin sanottua starttirahaa kuin varsinaisessa palkintopotissa on valuuttaa jaossa. 

Brooks Koepka ja Dustin Johnson saavat Saudi-Arabian kisasta todennäköisesti joko 500 000 dollarin tai miljoonan korvauksen. Suurimmat starttirahat mitä on tarjottu, ovat jopa kahden miljoonan potti, mitä Tigerille oli tarjottu matkasta Saudeihin. Vuosi sitten maailmantähdet valittelivat aamiaisella, että kisaa varten rakennetussa hotellissa heidän huoneeseen sataa vesi läpi. Silti he kehuivat saudien kisan maasta taivaaseen ja nauroivat matkalla pankkiin.

Kuten eräs viisas mies sanoi, onko tässä enää mitään järkeä? Parhailla pelaajilla on niin paljon rahaa, ettei suurimmat potitkaan enää jännitä millään tavalla. ”Onko sillä väliä onko tililläsi 105 vai 107 miljoonaa”, hän muotoili talvisella golfkierroksella. 

Joka tapauksessa, kannattaa olla maailman kymmenen parhaan golfarin joukossa! 

Etsi luettavaa