Hyppää sisältöön

Jack Nicklaus Donald Trumpin golfista: ”Hän pelaa hieman kuin minä”

Kuin kaksi marjaa! Jack Nicklaus ja Donald Trump poimivat varsin usein pallonsa ylös viheriöltä puttaamatta sitä reikään asti.

Golden Bear antoi TV-showssa arvionsa USA:n presidenttien golftaidoista ja sitoutuneisuudesta lajin pelaamiseen.

Tammikuussa 80 vuotta täyttävä Jack Nicklaus on etenkin oman peliuransa loputtua ehtinyt kiertää golfkenttiä muiden alojen huippujen ja vaikuttajien kanssa.

Pelikierroksia pelkästään USA:n presidenttien kanssa hänelle on kertynyt varovaisen arvion mukaan lähelle sata, ehkä reilusti enemmänkin. David Rubinsteinin keskusteluohjelmassa Nicklaus avautui lyhyesti, mutta terävästi kolmen presidentin tavasta ja kyvystä pelata.

Gerald Fordin kanssa kierroksia on arviolta 50. Olin usein hänen parinaan AT&T Pebble Beach Pro-Amissa. Hänellä oli tasoitus 13, ja hän kykeni siihen hyvin pelaamaan.”

Bill Clinton, hänestä ei koskaan tiennyt miten peli sujuu. Hänellä oli kaunis svingi, mutta tulos saattoi olla lähes mitä vaan tasoitusten 10 ja 30 väliin.”

Donald Trumpin kanssa Nicklaus on järjestänyt golftreffejä Etelä-Floridaan, jossa presidentillä on loma-asunto. Nicklauksen ja Trumpin kanssa ainakin yhden kerran todellisen supertrion on muodostanut samoilla kulmilla asuva Tiger Woods.

”Trump pelaa todella hyvin ja nauttii pelaamisesta . Hänellä on samoja taipumuksia kuin minulla. Pelaamme harjoituskierroksilla reikään asti vain muutaman kerran kierroksen aikana. Trump osaa lyödä palloa. Hän on peluri,  joka on uransa aikana voittanut useita klubikisoja”, Nicklaus muistuttaa.

Loppukaneeettina Jack Nicklaus nosti esiin USA:n presidenttien pelaamisen vaikutuksen lajin imagoon.

”Yhteistä on se, että he kaikki nauttivat pelaamisestaan. Golfille on eduksi, että niin moni presidenteistämme on julistanut, että tämä on minun pelini.” 

Etsi luettavaa