Hyppää sisältöön

Jack Nicklaus 80-vuotta! Uran kuuluisin putti tuli vasta kymmenen vuotta sitten?

Jack Nicklaus on jo 80-vuotias

Jack Nicklaus, 18-majorvoiton mies on edelleen vahvasti mukana golfissa. Vaikka ikä alkaa painaa, on Nicklaus usein paikalla siellä missä tapahtuu.

Suurmestari, 18-majorin Jack Nicklaus täytii 80-vuotta keskiviikkona. The Golden Bear -lempinimellä kulkeva Nicklaus syntyi vuonna 1940 Columbuksessa Ohion osavaltiossa. Golfin pariin Nicklaus tuli kymmenvuotiaana ja pelasi ensimmäisen kerran majorissa jo 17-vuotiaana. 

Amatöörinä Jack Nicklaus voitti kaksi kertaa US Amateurin, sekä pelasi amatöörien MM-kisoissa, Eisenhower Trophyssa. Samaan aikaan hän elätti itseään myymällä vakuutuksia. Ensimmäinen major-voitto tuli vuoden 1962 US Openista, ensimmäiseltä ammattilaiskaudelta. 

PGA Tour -voittoja kertyi lopulta 73 kappaletta, joista peräti 18 oli majoreita. Mastersin Nicklaus voitti peräti kuusi kertaa. Ensimmäisen vuonna 1963, viimeisen vuonna 1986. 

Nicklaus on myös viiden lapsen isä. Lapset hän on tehnyt pitkäaikaisen vaimonsa Barbaran kanssa. Edelleen Nicklaus on mukana golfkenttien suunnittelussa yhtiönsä Nicklaus Designin kautta. 

Jack Nicklauksella on myös oma kenttä (The Bear Club) ja oma kilpailu kyseisellä kentällä PGA Tourilla, The Memorial. 

Suuri osa Nicklauksen legendaarisista hetkistä on toki ajalta jolloin kaikkea ei videoitu. Tässä kuitenkin Nicklauksen svingejä eri vuosikymmeniltä. Alta löytyy myös ehkä kuuluisin putti, jonka Nicklaus löi näytösottelussa. Kun muut eivät osanneet, näytti legenda miten pallo laitetaan reilusta 30-metristä sisään isojen kallistusten viheriöllä. 

Etsi luettavaa