Hyppää sisältöön

Jaapo Jämsä ja Emmi Jalkanen kärkeen Peuramaalla

Emmi Jalkasella on tukeva kolmen lyönnin johto ennen kahta viimeistä kierrosta

Aamulla pelejä siirtäneestä sateesta huolimatta kaikki pelaajat ehtivät kiertää 18 reikää Audi Finnish PGA Golf Tourin neljännessä osakilpailussa.

Audi Finnish PGA Golf Tourin Peuramaan osakilpailun avauspäivä oli vesisateiden sävyttämä. Aamulla lähtöjä jouduttiin siirtämään kahdella tunnilla eteenpäin, kun Uudenmaan yli liikkunut saderintama piiskasi Peuramaan Porkkala-kenttää. Iltapäivällä vesisade alkoi uudelleen, mutta se ei keskeyttänyt pelejä.

Aamun ensimmäisessä ryhmässä kentälle lähtenyt Pickala Golfin Jaapo Jämsä pelasi perjantaina lähes virheetöntä golfia, ja hän johtaa kilpailua tuloksella 70 (-2). Ajoittain reippaastikin puhaltanut tuuli piti Jämsän ja kumppanit varpaillaan koko kierroksen ajan.

”Löin tänään hyvin, ja sain pidettyä pallon väylillä, vaikka tuuli oli aika kova. Tein vain yhden bogeyn, mikä oli tuossa kelissä hyvä suoritus”, Jämsä kertoi.

Aamun kahden tunnin odottelu ei Jämsää häirinnyt, vaan hän sai pelistään kiinni heti ensimmäisellä väylällä, johon hän teki birdien. Päivän kaksi muuta birdieä tulivat väylille 8 ja 15.

Jämsällä on avauspäivän jälkeen yhden lyönnin johto toista sijaa jakaviin Mikael SalmiseenTuukka YlihärsiläänRoope Kankaaseen ja Simo Haavistoon.

Naisten sarjassa Nokia River Golfin Emmi Jalkanen hallitsi parhaiten iltapäivän sateisen pelisään. Jalkasen tulos oli 75 (+3), ja hän johtaa kilpailua kolmen lyönnin turvin seurakaveriinsa Jasmiina Kiviniin ja Karelia Golfin Emilia Tukiaiseen.

Päivän otteisiinsa Jalkanen oli todella tyytyväinen, vaikka usko oli koetuksella jo ensimmäisten reikien aikana.

”13. reiällä satoi niin paljon, ettei nähty edes greeniä. Mutta sen jälkeen sade vähän rauhoittui, eikä meillä ollut tuulta ollenkaan, niin se oli lopulta ihan hyvä niin päin”, 10. reiältä kierroksensa aloittanut Jalkanen kommentoi.

Kilpailu jatkuu lauantaina, finaalikierros pelataan sunnuntaina. Sääennusteen mukaan keli on huomattavasti perjantaita parempi.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä.

Etsi luettavaa